Telefon Kodu30 Nerenin Telefon Kodu? +30 Hangi Ülkeye Ait?

30 Nerenin Telefon Kodu? +30 Hangi Ülkeye Ait?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Telefon numaralarının başındaki iki haneli kod hangi ülkeye ait olduğunu gösterir. Bu sebeple her ülkenin farklı kodları bulunur. Çoğu kişiler ise ülkelerin kodlarının ne olduğunu bilememektedir. Bu sebeple yurt dışından aranan numaralar olduğunda hangi ülkeden arandığı kişiler tarafından bilinmemektedir. Arayan numaranın koduna göre hangi ülkeden arandığını öğrenmek mümkündür. Peki, 30 nedenin telefon kodu? +30 hangi ülkeye ait? 

30 Nerenin Telefon Kodu +30 Hangi Ülkeye Ait

 30 numaralı kod Yunanistan ülkesine ait bir telefon kodudur. Yunanistan, Balkanların kuzeyinde yer alan bir ülkedir. 

Haberin Devamı

 30 Nerenin Alan Kodu? 

 Her ülkenin kendilerine ait telefon kodları bulunmaktadır. Fakat ülkelerin kodlarını tam olarak bilememektedir. Bunlardan birisi de Yunanistan ülkesine ait bir koddur. +30 kodu ise bir yurt dışı ülkesine aittir ve Yunanistan'dan gelen bir aramadır. +30 kodu Yunanistan'ın uluslararası telefon kodudur. Böylece kişilere gelen aramalarda telefon numarasının önündeki iki hane +30 olması halinde bu aramanın Yunanistan'dan yapıldığı bilinir.  

 Ülkelerin farklı kodları bulunması sebebiyle bazı kişiler farklı kodlar ile karşılaştıklarında nereden arandıklarını bilememektedirler. +30 kodu ise Yunanistan ülkesine ait bir koddur. Aranan telefon numarasının başında İ30 kodunun bulunması durumunda bilinmelidir ki bu telefon Yunanistan ülkesinden aranmaktadır.