Bilgi RehberiDGS EK TERCİH ne zaman? 2024 ÖSYM DGS ek tercih kılavuzu ile DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS EK TERCİH ne zaman? 2024 ÖSYM DGS ek tercih kılavuzu ile DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

27.09.2024 - 17:13 | Son Güncellenme:

DGS ek tercih tarihleri araştırması yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından sıklaştı. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar, ÖSYM tarafından paylaşılacak ek tercih takvimini beklemeye başladı. Peki, DGS ek tercih var mı, tercihler ne zaman başlayacak? İşte, konuya dair detaylar...

DGS EK TERCİH ne zaman 2024 ÖSYM DGS ek tercih kılavuzu ile DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak

18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında tercihleri alınan 2024 Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme işlemleri tamamlandı. ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar ek tercih sürecinde şanslarını bir kez daha deneyebilecek. Peki, DGS ek tercihler ne zaman başlayacak? İşte, ayrıntılar...

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH NE ZAMAN?

DGS ek tercihleri heünz başlamadı. Ancak geçtiğimiz yıl DGS tercih sonuçları 11 Eylül'de açıklanmış ve üniversite kayıtları 14-20 Eylül arasında yapılmıştı. Kayıtların tamamlanmasının ardından ise ek tercih süreci ise 29 Eylül'de alınmaya başlamıştı.

Bu sene de DGS ek tercih döneminin 9 Ekim'de tamamlanacak kayıt sürecinden sonra başlaması bekleniyor. ÖSYM tarafından konuya ilişkin bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecek.

DGS ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında (7 Ekim 2024 tarihinde saat 23.59'a kadar) elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

Haberin Devamı

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmesi gerekmektedir.

Yazarlar