06.02.2025 - 10:39 | Son Güncellenme:
Karnabahar, sağlıklı ve besleyici bir sebzedir. Ancak birçok kişi, karnabahar pişirirken evin karnabahar kokmasından rahatsız olur. Bu durum, özellikle bazı kişilerin karnabahardan soğumasına sebep olabiliyor.
Fakat üzülmeyin karnabaharı pişirmenin ince bir nüansı var. Eğer bunu bilirseniz eviniz hiçbir zaman karnabahar kokmaz ve siz de karnabaharın sağlığınıza olan etkisinden mahrum kalmamış olursunuz.
Karnabahar pişerken kokusu eve sinsin istemiyorsanız şeflerin önerdiği en etkili yöntemlerden biri olan buharda pişirme usulüne uymanız gerekir.
Buharda pişirme yöntemi, sebzenin besin değerlerini korurken kokusunun da minimum seviyede kalmasını sağlar.
Önce karnabaharı küçük parçalara ayırın, bir buharlı pişirici ya da buhar sepeti kullanarak sebzeleri 8-10 dakika kadar pişirin.
Pişirme sırasında kapağını sık sık açarak buharın dışarı çıkmasına izin verin. Bu yöntem, kokunun mutfağa yayılmasını önleme konusunda etkili olacaktır.
Bir diğer yöntem ise sütte pişirme yöntemidir. Bir tencereye su ve süt karışımı (yarı yarıya) hazırlayın. Karnabaharı bu karışımda haşlayın. Sonunda karnabahar hem kokusuz hem de daha kremsi bir dokuya sahip olur. En güzeli karnabaharın kokusu bu yöntemle eve sinmeyecek.
Kokusuz karnabahar pişirmenin en popüler püf noktalarından sonuncusu pişirirken asidik malzemeler kullanmaktan geçer. Limon suyu veya sirke, kükürt bileşiklerinin etkisini azaltarak kokuyu tutar ve eve yayılmasını önler.
Yapmanız gereken şey karnabaharı pişireceğiniz suya birkaç damla limon suyu veya bir yemek kaşığı sirke eklemekten geçer. Bu yöntem yalnızca evinizi korumakla kalmaz aynı zamanda karnabaharın tadına lezzet de katar.