Osmanlı’da reçeldi, şimdi çayın vazgeçilmezi! Asırlık şifanın adı: Bergamot
Osmanlı’dan günümüze değişerek gelmiş olsa da bergamot, şifa dolu etkileriyle çayın içinde aroma vermek için kullanılıyor. Peki, bergamot nasıl kullanılmalı ve faydaları neler? Detaylar haberimizde!
|
1
1 / 6Fotoğraf
OSMANLI’DA REÇELİ YAPILIRDI
Osmanlı tıp kitaplarında bergamot ağacından turunç ve ağaç kabuğu gibi isimlerle bahsediliyor. Bergamot ağacı Latince ‘Citrus Bergamia’ olarak adlandırılıyor. Bergamot reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türü ve Osmanlı döneminden beri yapılıyor. Bergamot kabukları ile yapılan reçel, Antalya Bergamot Kabuğu Reçeli olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret aldı.