Metabolizmanızın sağlık ve hızlı çalışması için mutlaka güçlü bir kahvaltı yapın. Sabah yediğiniz besinler, iş yaşantınızda iştahınızın kontrolü bakımından oldukça önem taşır. Güçlü kahvaltının olmazsa olmazı ise bilindiği gibi protein kaynağı olan yumurta ve kalsiyum kaynağı olan peynir gibi süt ürünleridir. Sabahları ekmek yemeden doymuyorsanız, ekşimayalı ya da karabuğday ekmeğiyle yapılan bir tost ya da sandviç hazırlayın. Bu yöntem, açma, poğaça gibi kahvaltılara göre daha sağlıklıdır. Bunun dışında sütle evde yaptığınız müsli veya granola gibi seçenekler de kahvaltı alternatifi olarak değerlendirilebilir. Fakat yumurta ve peynir kadar tok tutmayacağı bilinmelidir. İyi bir kahvaltıdan sonra öğle yemeğinde protein ağırlıklı bir öğün tercih edin. Et, tavuk ve ızgara balık olabileceği gibi kuru fasulye, nohut ve yeşil mercimek gibi seçenekleri de değerlendirin. Ana yemeğin yanında mutlaka çorba ve sizi tok tutacak kadar bulgur pilavı ya da başka bir karbonhidrat tüketebilirsiniz. Günün yorgunluğu ve stresinin ardından akşam eve geldiğinizde yediğiniz emek, en az gün içindeki besinler kadar önemlidir. Özellikle akşamları ağır olmamak şartıyla taze sebze beslenmenizde yer almalıdır. Akşamları meyve yemeyin ve bu ihtiyacınızı kahvaltıda veya ara öğünlerde değerlendirin. Akşamları sebze tüketmeniz azalan enerjinizi yüseltir ve direncinizi arttırır. Uyku kalitesini arttırmak ve günlük proteini dengelemek için de mutlaka özellikle ev yoğurdu yemenizi tavsiye ederiz. Kahvaltıda hamur işi yemeyin çünkü gün içinde enerjinizi düşürebilir ve sizi yorgun bir hale getirerek konsantrasyonunuzu bozabilir. Bunun dışında öğle yemeğinde kötü karbonhidrat tüketmeyin. Pilav, makarna ve börek gibi fazla karbonhidrat alımı öğleden sonra yine sizde yorgunluk yaratabilir. Son olarak mutlaka ara öğün yapın.