Kurban Bayramı’nı kimileri evde, kimileri tatilde karşılayacak… Kurbanlıklar kesilecek, birçok evde kavurma sofralardaki yerini alacak… Ancak aman dikkat! Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Suna Yapalı, Kurban Bayramı’nda uygunsuz şartlarda kesilmiş kurbanlıkların bulantı, kusma ve ishal ile seyreden sindirim sistemi enfeksiyonlarına davetiye çıkardığını söylüyor. Doç. Dr. Suna Yapalı kurban bayramında her zaman yapılan zararlı beslenme alışkanlıklarını açıkladı.
|
1
1 / 5Fotoğraf
Eti uygun şartlarda saklayın
Eti tüketeceğiniz miktarlarda porsiyonlara bölün ve derin dondurucuda saklayın.
Tezgahta çözdürmeyin
Sıcak yaz günlerinde tezgahta çözdürülen et mikroorganizmaların hemen çoğalmasına yol açacağından buzdolabı ya da mikrodalga fırında çözdürün.