Taş gibi yoğurdun malzemesi dolaptaymış! 5 litreye 1 kaşık yetiyor
Tereyağı ile yoğurt mayalanabileceğini biliyor muydunuz? Yoğurt mayalarken neden içine tereyağı eklendiğiyle ilgili bilgi sahibi değilseniz haberimiz tam da size göre! Yoğurdun taş gibi tutması için tereyağı ile yoğurt mayalama teknikleri için kaydırmaya devam!
|
1
1 / 9Fotoğraf
Yoğurt, besin değeri yüksek olan, içinde canlı laktik asit bakterileri içeren fermente bir süt ürünü. Sütün mayalanmasıyla elde edilen yoğurt, marketlerde hazır olarak satılıyor. Ancak evde yoğurt yapma oranı her geçen gün artıyor. Ev yapımı yoğurtlar hem daha sağlıklı, hem de daha lezzetli oluyor. Ancak bazı durumlarda tadı ekşi olabilir ya da kıvamında bazı sorunlar görülebilir. Tam da bu nedenle, eskiden köylerde sık sık kullanılan bir tekniği sizin için derledik.