Yazın alınan kiloların üstüne bayram tatlıları ile gelecek yeni kiloları durdurmak isteyenler için uzmanlar, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan geleneksel şerbetli tatlılarda şeker ve glikoz şurubu yerine ham bal kullanılmasını tavsiye ediyor. Ham balın içerdiği vitamin, mineral ve enzimler ile sindirim sistemini düzenleyerek kilo artışını engellediği belirtiliyor.
|
1
1 / 5Fotoğraf
Yoğun iş hayatından uzaklaşmak ve dinlenmek için çıkılan tatillerde kalorili yiyeceklerin ve şekerli içeceklerin tüketilmesi yaz döneminde kilo artışına neden oluyor. Aynı zamanda bayram tatilinin de eklenmesi ve şerbetli tatlıların tüketilmesi kilo problemini daha da ciddi boyuta taşıyor. Balın gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, “Ham balın içeriğinde bulunan ve metabolizmanın çalışması için büyük önem taşıyan vitamin, mineral ve enzimler, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor. Yaz aylarında tükettiğiniz gıdalara ham bal ekleyerek kilo artışınızı durdurabilirsiniz.