Günümüzde görülme sıklığı giderek artan kanser hastalığından korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Doğal besinlere sofralarda sıklıkla yer vererek bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudun kansere karşı direncini arttırmak mümkün olabiliyor.
|
1
1 / 15Fotoğraf
Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Sevil Ürer Vefalı, “1-7 Nisan Kanser Haftası” öncesinde kanser riskini azaltan doğal besinler hakkında bilgi verdi.
Doğal besinlerin gücünden yararlanın…
Kara üzüm: Çekirdeği ve kabuğuyla beraber tüketildiğinde içeriğindeki “resveratrol” ile kanser yapıcı bileşikleri bloke edici özelliğe sahiptir. İnsan vücudunda kanser dokularının oluşumunu ve gelişimini engellemektedir.