Fasulye, nohut, mercimek hiç fark etmez! Salata ile yiyince demir depoları fulleniyor
Baklagiller, beslenme uzmanlarının sıklıkla önerdiği ve Türk mutfağında da pek çok tarifte yeri olan ürünler. Ancak onlardan maksimum faydayı almak için uzmanların birkaç önerisi var. Yolunuzu bakliyat, salata ve baharatlarla kesiştirecek sır haberimizde!
|
1
1 / 7Fotoğraf
VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU
Beslenmemizin vazgeçilmez yiyecekleri arasında olan kuru baklagiller, protein deposu olmaları nedeniyle sağlığımıza önemli katkılarda bulunuyor. Kuru baklagiller ayrıca içerdikleri demir, çinko, magnezyum, B12 ile E vitamini, tiamin, riboflavin, niasin, folik asit ile hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar.