SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Demir, magnezyum, lif kaynağı! Sağlıklı kan dolaşımına destek oluyor

Akdeniz ve Orta Doğu mutfağına özgü, yeşil yapraklı ve genellikle kırmızı saplı bir sebze olan pazı; A, C ve K vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum ve lif gibi birçok vitamin ve minerali içeriyor. Yapraklarının salatalarda, çorbada veya sote edilmiş olarak tüketilebildiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, ayrıca farklı yemeklerde, böreklerde veya garnitür olarak da kullanılabilen pazının kan sağlığına da iyi geldiğine dikkat çekiyor.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Masterchef Hasan’dan efsane tarif! Dubai çikolatasını bir de böyle tadın: 10 dakikada hazır
  2. Masterchef'in sevilen yaprak sarması! Tarifi çok pratik, sosu lezzet katıyor
  3. Acılığı gidermek için kabuğuna dikkat! Portakal reçelini böyle hazırlayan parmaklarını yiyor
  4. Yılbaşında herkes bu geleneği uyguluyor! Nar kırmanın sebebi bakın neymiş
  5. Böyle yapınca hemen bozuluyor! Kaymağı taze tutmak için şart, sıcaktan kaçının
  6. Doğum kontrol hapları kilo aldırır mı? Uzmanı yanıtladı: 'Aradaki fark çok az'
  7. Güne zinde başlamak isteyenler için tam liste! İşte vitamin deposu yiyecek
  8. Demans riskini ortadan kaldırıyormuş! Her gün bir avuç yiyin, hafızayı güçlendiriyor
  9. Soğukta kurumaya başlıyor! Bunları sürün, saçların düşmanı olmasın
  10. Kaşıntıyı anında hafifleten besin! Seçerken dikkat edin, ılık suyla karıştırın

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.