Bağışıklığı güçlendiren 5 çay
Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Neşe Ceylan, sebze, meyve ve kuru baklagillerin yanı sıra, gün içerisinde tüketeceğimiz bazı bitki çayları ile de bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirebileceğimizi belirtiyor.
12.02.2015 - 13:59
|
Son Güncellenme: 12.02.2015 - 14:00
Havaların buz kestiği bu günlerde hastalıklar da sık sık kapıyı çalıyor. Vücut direnci azalmaya görsün soğuk algınlığı ve grip hemen içeri giriveriyor. Dünyanın en önemli sağlık sorunlarından kabul edilen enfeksiyon hastalıklarına karşı yeterli ve dengeli beslenerek bağışıklığı kuvvetlendirmek, böylece davetsiz misafirlere meydan okumak mümkün. Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Neşe Ceylan, sebze, meyve ve kuru baklagillerin yanı sıra, gün içerisinde tüketeceğimiz bazı bitki çayları ile de bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirebileceğimizi belirtiyor. Bu dondurucu kış günlerinde gerek evde gerekse ofiste 5 çayını beklemeden kolaylıkla hazırlayıp gün içerisinde tüketeceğiniz iki-üç fincan bitki çayı ile vücut direncini artırmanız mümkün. Diyetisyen Ceylan, etkisi büyük 5 bitki çayını milliyet.com.tr’ye anlattı.
1. Yeşil çay
Antioksidan deposu yeşil çay, içeriğindeki polifenol bileşiklersayesinde vücut direncini artırıyor ve kanserden koruyor. En yüksek faydayı sağlayabilmek için yeşil çayı 2-3 dakikadan fazla demlemeyin. Kafein içeriği fazla olduğundan dolayı günlük 2 fincandan fazla tüketmeyin.