Bayat ekmeği lezzet şölenine dönüştürün! Çorbanın yanında iyi gidiyor, dışı kıtır kıtır
Salatalardan çorbalara kadar pek çok tarifte karşımıza çıkan krutonlar, basit görünümlerine rağmen birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yemeklere lezzet ve dokusal zenginlik katan bu küçük ekmek parçacıkları, bayat ekmekleri değerlendirmenin harika bir yolu olmakla birlikte farklı baharatlar ve yağlarla da lezzetlendirilebilirler. Genellikle küp şeklinde doğranmış ekmek parçalarının fırınlanması veya tavada kızartılmasıyla elde edilen bu küçük çıtır parçalar, başlı başına bir atıştırmalık olarak dahi tüketilebilir.
|
1
1 / 8Fotoğraf
Krutonların sunduğu lezzet çeşitliliği ve kıtır kıvamı onları salatalardan çorbalara kadar birçok tarifte kullanılabilecek çok yönlü bir yiyecek haline getiriyor. Basit malzemelerle yapılabilmesi ve uzun süre saklanabilir olmasını da unutmamak gerek. Farklı ekmek türleri, farklı baharatlar ve aromalarla hazırlanan krutonlar, her damak zevkine uygun çeşitlilik içerir, daha doğrusu bu çeşitliliği siz var edebilirsiniz. İster yoğun baharatlı isterseniz de hafif zeytinyağlı olarak hazırlayabilirsiniz.