AdvertorialSonbaharı tüm güzellikleriyle evinize getirecek 5 dekorasyon önerisi!
Sponsorlu

Sonbaharı tüm güzellikleriyle evinize getirecek 5 dekorasyon önerisi!

07.10.2024 - 11:18 | Son Güncellenme:

Değişim her zaman yenilenme ve dinamizmin kaynağı olmuştur hayatta… Mevsimlerin değişimi de bize bu enerjiyi veren belki de en doğal ve keyifli etki olarak kabul edilebilir. Evinizi sonbahara hazırlayarak eğlenceli zaman geçirebilir ve modunuzu yükseltecek bir etkiyi kendi ellerinizle yaratabilirsiniz. İşte size küçük ama etkili ipuçları…

Sonbaharı tüm güzellikleriyle evinize getirecek 5 dekorasyon önerisi

Nevresiminizi mevsim renklerine uyarlayın
Yatak odası gün içinde en az zaman geçirdiğimiz ama ruh halimiz açısından da en etkili alanlardan birisidir. Sonbaharın dinlendirici etkilerini nevresim takımınızı koyu yeşil, kahverengi ve benzeri toprak renklerinden seçerek yatak odanıza taşıyabilir, bu sayede doğanın döngüsüne uyumu hale getirebilirsiniz. Nevresim takımının tamamlayıcısı olarak kırmızı tonlarda kumaş yatak örtüleri de tercih ederseniz, huzur veren bir dekorasyon yaratmak çok daha kolay olabilir.

Haberin Devamı

Sonbaharı tüm güzellikleriyle evinize getirecek 5 dekorasyon önerisi

Sıcak bir okuma ve dinlenme köşesi yaratın
Evin bir köşesini mutlaka dinlenmek, bir şeyler okumak hatta biraz kestirmek için organize edin. Sonbaharda günler kısalır, gün ışığı azalır ve mevsimsel etkilerle dinlenmeye daha fazla ihtiyacınız olacaktır. Sahip olduğunuz bazı vintage aksesuarlar, küçük bir kitaplık, ışığıyla ortamı ısıtacak bir abajur ve koltuğunuza örteceğiniz bir battaniye ile keyifli bir köşe yaratmak mümkün. Sıcak bir bitki çayı ve yumuşak bir müzik ile gün içindeki favoriniz bu okuma köşesi olabilir!

Sonbaharı tüm güzellikleriyle evinize getirecek 5 dekorasyon önerisi

Sehpa ve masaları aksesuarlar ile donatın
Bir evin aurasını değiştirmek için çoğu zaman büyük tadilatlara gerek yoktur ve sadece aksesuarlarla bile ciddi anlamda bir değişime imza atılabilir. Evdeki sehpalar, masalar ve konsollar bu aksesuarları uyumlu olarak serpiştireceğiniz önemli platformlardır. Mumluklar, antika bakır eşyalar, doğal görünümlü seramik süs eşyaları ve eskitilmiş ahşap / cam vazolar bu iş için uygun olacaktır. Yapacağınız süslemeleri kurutulmuş buğday başakları veya lavanta gibi malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sonbaharı tüm güzellikleriyle evinize getirecek 5 dekorasyon önerisi

Kozalaklar ve mevsim bitkileri ile sonbaharı evinize taşıyın
Evinizdeki tüm dekoratif cam kaseleri ve fanusları boşaltın, çünkü onlar bu sonbahar mevsimin tüm güzelliğini evinize taşıyacak olan vitrinler olacaklar! Parkta bir yürüyüşe çıkın ve bulduğunuz değişik tipteki kozalakları, at kestanelerini, meşe palamutlarını ve benzeri kuru mevsim yemişlerini sepetinize doldurun. Evde doğallıklarını bozmadan cam kaselere / fanuslara güzelce yerleştirin ve evin istediğiniz her köşesine konumlandırın. İşte sonbaharın en doğal renkleri artık evinizde! Küçük çam dalları, kızıla dönmüş çınar yaprakları gibi doğanın sunduğu her malzeme evde güzel bir dekorun tamamlayıcısı olabilir.

Sonbaharı tüm güzellikleriyle evinize getirecek 5 dekorasyon önerisi

Turuncu ve kırmızı tonları ile evdeki enerjiyi yükseltin
Sonbaharda zaman sanki yavaşlar ve doğa, yazın o canlı renklerini pastel tonlara dönüştürerek insanların ruh haline de doğrudan etki eder. Mevsimin getirdiği bu dinginliğin depresyona dönüşmemesi engellemek istiyorsanız, enerjinizi yüksek tutmak ve değişimden keyif alabilmek için evinizi yine sonbaharın kendisinden gelen kırmızı veya turuncu tonlarınla donatabilirsiniz. Süs minderleri, kumaş duvar aksesuarlar, tablolar ve patchwork battaniye’ler ortama renk katmak için kolayca erişebileceğiniz harika seçenekler olacaktır.

Haberin Devamı

Sonbaharı tüm güzellikleriyle evinize getirecek 5 dekorasyon önerisi

İşte sonbaharı tüm huzurunu ve dinlendiren renklerini evinize nasıl taşıyacağınız artık biliyorsunuz. Yaşadığınız mekanı zaman geçirmeden mevsime adapte edin ve sevdiklerinizle harika günler geçirmeye hazır olun…