AdvertorialSonbaharda arabayla yollara düşülecek 5 kaçış rotası!
Sponsorlu

Sonbaharda arabayla yollara düşülecek 5 kaçış rotası!

03.10.2024 - 14:23 | Son Güncellenme:

Bazen arabaya atlamak ve yolların sizi götürdüğü yere direksiyon sallamak güzeldir… Ama yolculuğu planlayıp keşif için hazırlık yapmak bu yolculuktan daha fazla keyif almanıza yardımcı olabilir. İşte size bu sonbahar farklı duygular yaşatacak 5 harika rota önerisi!

Sonbaharda arabayla yollara düşülecek 5 kaçış rotası

Şavşat
Aklınızda bu sonbahar arabaya atlayıp uzaklara doğru direksiyon sallamak varsa, rotayı doğuya doğru çevirin ve Artvin’in gizli cenneti Şavşat için kendinizi hazırlayın. Sonbaharın doğayı değiştiren renklerini hiç görmediğiniz tonlarıyla izleyebilmek için emin olun bu kadar yol yapmaya değecek ve Cittaslow ünvanı ile tescillenen ilçede zamanın farklı aktığına siz de şahit olacaksınız. Tarihi ve doğal mirasını özenle koruyan bu Doğu Karadeniz ilçesinde konaklama için de hem otel hem de pansiyon tipi mekanlara kolayca erişmek mümkün. Küçük bir öneri: Yanınıza fotoğraf makinenizi de alarak, sonbaharı hiç görmediğiniz renkleriyla gözlemlemek için Karagöl-Sahara Milli Parkı’nı ziyaret etmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Sonbaharda arabayla yollara düşülecek 5 kaçış rotası

Adatepe
Mevsim dönerken şehirden birkaç gün dahi olsa bile kaçmak isteyenler için belki de en romantik rotalardan biri Adatepe. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı bu şirin köy, hem tarihi mirası hem de taş evlerle bezenmiş eşsiz mimarisi ile sizi günlük hayatın koşuşturmacasından kolayca kurtarabilir. Kaz Dağları’nın yamaçlarında, Ege’ye bakan eşsiz bir konumda bulunan köyü ziyaret ederek hem sonbahar keyfi yapabilir hem de zeytinyağı, kekik yağı, sabun gibi yerel ürünlerden satın alabilirsiniz. Küçük bir not. Gün batımını izlemek için sıcak içeceklerinizi de alarak Zeus Altar’ını ziyaret etmeyi unutmayın.

Sonbaharda arabayla yollara düşülecek 5 kaçış rotası

Mardin
Yaşadığınız zaman ve mekandan biraz olsun uzaklaşıp farklı bir gerçekliği hissetmek için sonbaharı Mardin’de karşılamak eşsiz bir tecrübe olabilir. Bir otomobil seyahati ile tüm coğrafyayı ve iklimi adım adım gözlemleyerek seyahati gerçek bir yol keyfine çevirmek sizin elinizde… Geçmişi 7 bin yılı bulan ve hem doğudan hem batıdan gelen sayısız medeniyete ev sahipliği yapan bu kadim şehir, özenle damıttığı kültür mirasını tüm ziyaretçileri ile paylaşıyor. Mimariye, tarihe ve gastronomiye meraklı herkes için Mardin kusursuz bir sonbahar rotası olabilir. Minik bir hatırlatma: Mardin Kalesi’ne çıkıp manzaranın büyüsüne şahit olmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Sonbaharda arabayla yollara düşülecek 5 kaçış rotası

Yedigöller
Çoğu insanın sadece fotoğraflarda gördüğü kartpostallık doğa manzaralarına kendi gözünüzle şahit olmak ve o sonbahar havasını doyasıya içinize çekmek nasıl olurdu? Bu sıra dışı doğal mekana erişmek için uzun yolculuk planları yapmanıza da gerek yok üstelik; arabaya atlamak ve rotayı Bolu’ya çevirmek yeterli… Kentin 42 kilometre kuzeyinde yer alan ve adıyla anıldığı üzere Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl’e ev sahipliği yapan Yedigöller Milli Parkı, doğa yürüyüşleri yapıp fotoğraf çekmek isteyenler için de ideal bir seçenek. Konaklama için kent merkezi veya Abant, Kartalkaya gibi alternatif alanlar seçilebileceği gibi, Milli Park içindeki bungalovlarda da kalınabilir. Öneri: Kapankaya Manzara Seyir Yeri’nden doğayı izlemeyi ve bu eşsiz coğrafyayı fotoğraflamayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Sonbaharda arabayla yollara düşülecek 5 kaçış rotası

Akyaka
Arabaya atlayıp güneye inmek sadece yaz mevsiminde yapılan bir tatil ekinliği sanıyorsanız bir daha düşünmenizde fayda var… Havalar serinlerken Muğla’ya doğru yol yapmak ve Ula ilçesine bağlı Akyaka’yı bir de sonbaharda görmek size farklı bir deneyim yaşatabilir. Yerel mimariyi yansıtan evleri ve Gökova Körfezi’nin eşsiz doğası size gerçek anlamda bir dinlenme ve yenilenme fırsatı sunacaktır. Geleneksel turizm sezonunun dışında ziyaretçilerine çok daha samimi bir ortam sunan Akyaka, kışa girerken Ege’yi özleyenler için gerçek bir kaçış noktası olabilir. Küçük bir öneri: Özellikle mimariye ilgi duyuyorsanız, Nail Çakırhan-Halet Çambel Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Sonbaharda arabayla yollara düşülecek 5 kaçış rotası

Arabaya atlayıp sizi mutlu edecek yerlere doğru seyahat etmek artık sizin elinizde. Seçtiğiniz rota neresi olursa olsun yeni yerler keşfetmeyi ve bu güzellikleri kayda alarak tüm sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!