Advertorial IKEA’dan şehir hayatına küçük bir mola
Sponsorlu

IKEA’dan şehir hayatına küçük bir mola

05.06.2024 - 16:18 | Son Güncellenme:

Mağazalarında dar alanda düzenli yaşam için ilham veren IKEA, bu defa dar alanı doğayla iç içe yaşamaya dair ilham veren iki gün yaşattı. Ceyda Düvenci, Deniz Bağan, Hakan Kütahya, Fem Güçlütürk, Seyyarhane ve Gizem Renklidağ’ın katılımıyla söyleşi ve atölyelerle dolu dolu geçen etkinlik katılımcılara keyifli bir mola yaşattı.

IKEA’dan şehir hayatına küçük bir mola

IKEA Türkiye, 29 – 30 Mayıs tarihlerinde Polonezköy’de Tiny House Etkinliği gerçekleştirdi. Yaşam alanınız neresi olursa olsun ve hangi metrekarede olursa olsun, sunduğu çözümlerle o alanı fonksiyonel hale getiren IKEA, düzenlediği etkinlikte minimalist yaşam tarzını benimseyen ve doğayla iç içe bir yaşamı tercih edenlere ilham verecek ipuçları paylaştı. Son dönemlerde küçük metrekarelerde yaşamın artmasından ve doğa içinde karavan ve tiny house gibi alternatif yaşam tarzlarının tercih edilmesinden ilham alan IKEA, küçük metrekare örnek yaşam alanlarında sunduğu akıllı çözümleri bu sefer doğanın içinde 22 metrekarelik bir kapalı alan içine taşıyarak, misafirlere farklı ve keyifli bir deneyim yaşattı.

Doğanın içinde keyifli aktivitelere yer verilen organizasyonda ilk sırada mindfulness, şefkat ve meditasyon eğitmeni Deniz Bağan; IKEA’nın yeni, akıllı ve çok fonksiyonlu ürünlerle, her yerde egzersiz ve yoga yapmak isteyenlere özel tasarladığı DAJLIEN Koleksiyonu ile ''İyi Yaşam Sohbeti ve Doğa Meditasyonu'’ gerçekleştirdi.

Etkinliğin devamında, İç Mimar Hakan Kütahya ve IKEA Türkiye İç Mekan ve Görsel Tasarım Direktörü Aslı Kaynak Önel’in ‘‘Dar Alanda Yaşam İpuçları’’ sohbetiyle, küçük metrekarelerde yaşamın akıllı ipuçlarını aktardıkları keyifli bir söyleşi gerçekleşti. Ardından, Labofem Bitki Atölyesi Kurucusu Fem Güçlütürk ile IKEA’nın bitkiseverlere özel hazırladığı DAKSJUS Koleksiyonundan seçilen bahçe aksesuarlarıyla bir bitki atölyesine geçildi. İlk olarak Fem Güçlütürk’ün rehberliğinde bitkilerin yeşil dünyasına yapılan bir yolculukta, şehir hayatında bitki yetiştirmenin püf noktaları ve doğru teknikler aktarıldı. Konuklar, yaşam alanlarına uygun bitkilerini seçerek Fem Güçlütürk ile sohbet eşliğinde ektikleri bitkilerle ilgili deneyimlerini paylaştıkları ‘‘Bitkilerden ne öğrendim?’’ adlı atölye çalışmasına katıldılar.

Oyunculuk kariyerlerine ara vererek, 2019 yılında ‘Seyyarhane’ isimli serüvene başlayan Burçak ve İbrahim Yakut çifti ile yakın dönemde tiny house sahibi olan Ceyda Düvenci, etkinlikte ‘‘Doğada Yaşam Sohbetleri’’ gerçekleştirerek konuklara farklı bakış açıları sundu ve ilham dolu anlar yaşattı. İçlerindeki keşfetme tutkusunu ve özgürlük arayışını takip ederek yolculuklarına başlayan çift, sohbette Seyyarhane'nin doğuş hikayesini anlatırken, Ceyda Düvenci de yeni yaşamı için duyduğu heyecanı konuklarla paylaşarak, IKEA’dan dar alanları verimli kullanma ilhamı aldığını ve ihtiyaçlarına uygun çözümleri IKEA’da bulduğunu belirtti.

Gizem Renklidağ ile iki gün boyunca devam eden ''Doğadan İlham Alan Resim Atölyesi'', katılımcıların yaratıcı yönlerini ortaya çıkardıkları keyifli bir etkinlik gerçekleşti.

IKEA’dan şehir hayatına küçük bir mola

İki gün boyunca süren etkinlikte çeşitli atölyeler, söyleşiler ve Hotshots Jazz Band'in dinletisiyle katılımcılara şehir hayatından uzak, ilham dolu ve unutulmaz deneyimler yaşatıldı.

İlandır