MerkezDr. Ersin Arslan, öldürülüşünün 12’nci yılında Siirt’te anıldı

Dr. Ersin Arslan, öldürülüşünün 12’nci yılında Siirt’te anıldı

17.04.2024 - 15:36 | Son Güncellenme:

Dr. Ersin Arslan, öldürülüşünün 12’nci yılında Siirt’te anıldı

Dr. Ersin Arslan, öldürülüşünün 12’nci yılında Siirt’te anıldı

Akif ÖZALP/SİİRT, (DHA)- GAZİANTEP’te görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan, ölümünün 12’nci yıl dönümünde Siirt’te anıldı.

Haberin Devamı

Gaziantep’te görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün 12’nci yıl dönümü nedeniyle, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını okuyan Hekim Birliği Sendikası Siirt Temsilcisi Dr. Aykut Koç, şiddet görme endişesinin çalışanlarda tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olduğunu söyledi. Dr. Ersin Arslan’ın, bir hasta yakını tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Koç, “17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan’ı saygıyla anıyoruz. Dr. Ersin Arslan 84 yaşındaki akciğer kanseri hastasını operasyon sonrası akraba ilgisizliği nedeniyle de 2’inci kez dahili sebeplerle kendi servisine insani ve vicdani olarak yatırmış, ilgilenmiş, sonrasında da yoğun bakım süreci yaşayan ve ardından vefat eden hastanın torunu tarafından, hastanın vefatından tam 10 gün sonra menfur saldırıyı keyfi bir şekilde gerçekleştirmiştir. Hekimlerde olmazsa olmaz özelliklerden vicdan yüzünden hala hepimiz bugün de Dr. Ersin Arslan’ın kaderini ‘bir gün biz de yaşar mıyız’ endişesi taşımaktayız.” dedi.

Haberin Devamı

‘HER 24 SAATTEW 30’DAN FAZLA SAĞLIK ÇALIŞANI, SÖZLÜ VEYA FİZİKSEL ŞİDDETE UĞRUYOR’

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin, hekimlerin psikolojini bozduğunu söyleyen Koç, “Yaklaşık 4 ay önce de hastanemizde çalışan psikiyatri uzmanı Dr. Ergül Çakan da darp edilmiş, bu saldırı biz hekimlerin psikolojisini bozmuş, tükenmişliğimizi arttırmış ve sağlık hizmeti sunma noktasında verimsizleşmemize neden olmuştur. Davanın yakından takipçisiyiz. Sağlıkta şiddeti sadece öfkeli hasta ve hasta yakınlarının saldırılarından ibaret bir toplumsal olgu olarak görmüyoruz. Toplumumuzda günden güne yaygınlaşma eğilimi gösteren şiddet eylemleri sağlık kurumlarını ve çalışanlarını ciddi biçimde etkilemekte, sadece şiddet görme endişesi dahi çalışanların tükenmişliğine ve verimsizliğine neden olmaktadır. Sağlıkta şiddetin önlenmesinde hekimlere, sağlık çalışanlarına yönelik hakların, şiddet uygulayanlara yönelik yaptırımların ve güvenliğe yönelik önlemlerin hepsinin birlikte artırılması gerekmektedir. Şiddetin kaynağı bir olmadığı gibi çözümü de bir değildir. Sağlıkta Dönüşüm Programının ve sağlık hizmetlerinin piyasalaşmasının bir sonucu olarak sağlık alanında yaşanan sorunlar, sağlık çalışanı-hasta ilişkisini zedeledikçe, sağlık çalışanları yaşanan olumsuzlukların sorumlusuymuş gibi hastalarla karşı karşıya getirilmektedir. Sağlıkta şiddet önlenebilir bir olgu olmasına karşılık ortalama her 24 saatte 30’dan fazla sağlık çalışanı görevi başında sözlü veya fiziksel şiddete uğramaktadır” diye konuştu.(DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI

Yazarlar