MerkezOsmaniye’de engelli girişimcilere İŞKUR’dan hibe desteği

Osmaniye’de engelli girişimcilere İŞKUR’dan hibe desteği

26.11.2024 - 13:21 | Son Güncellenme:

Osmaniye’de engelli girişimcilere İŞKUR’dan hibe desteği

Osmaniye’de engelli girişimcilere İŞKUR’dan hibe desteği

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hibe desteğinde bulunuldu.

Haberin Devamı

İŞKUR Osmaniye İl Müdürlüğü tarafından 'Engelli Hibe Desteği Kendi İşini Kurma Projesi' kapsamında kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere hibe desteği verildi. Bu çerçevede, reklam, tanıtım ve organizasyon hizmetleri işi için Enes Talha Göçer’e 280 bin lira, Özlem Öksüz’e ise imitasyon takı, eşarp, başörtüsü, şal ve benzeri ürün alanındaki projesine 196 bin lira hibe desteği verildi. Osmaniye İŞKUR İl Müdürü Hacı Akkoyunlu, proje başvuruları ile kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara hibe desteğiyle istihdamı desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

İŞKUR engelli hibe desteği şartları hakkında da bilgi veren Akkoyunlu, “İŞKUR’un ödediği bu hibeden yararlanmak için bir takım şartların sağlanması gerekiyor. İŞKUR’un resmi internet sitesinde yer alan engelli hibe desteğinden yararlanmak için sağlanması gereken şartlar şu şekilde belirlenmiş bulunuyor. Bunlar, 18 yaşını tamamlamış olmak, aktif bir işyeri kaydı bulunmamak, emekli olmamak, girişimcilik eğitim programı sertifikasını almış olmak, herhangi bir icra dosyası bulunmamak, iş gücünün en az yüzde 40’ından yoksun olduğuna ilişkin 'Sağlık İŞKUR’a engelli kaydı yaptırmak gerekli. Ayrıca, İŞKUR’a herhangi bir borcu bulunmamak, iş yerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet ediyor olmak, kurulacak iş ile ilgili çeşitli belgelere sahip olmak, yani yüzde 40 engelli raporu bulunmak ve vasiye sahip olmamak gerekiyor. Aynı zamanda bu hibeden yararlanacak olan kişiler için bazı belgelerin sağlanmasını da istiyor. Hibe programına göre değişebilecek olan bu belgeler, adli sicil kaydı, emekli olmadığını gösterir belge, girişimcilik eğitim programı sertifikası, mesleki bilgiyi gösteren diploma ya da sertifika ve vergi mükellefiyet durumunu gösterir belge ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir" dedi. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI

Yazarlar