Muğla Vali Akbıyık'tan orman yangını uyarısı

Vali Akbıyık'tan orman yangını uyarısı

02.07.2024 - 13:45 | Son Güncellenme:

Vali Akbıyık'tan orman yangını uyarısı

Vali Akbıyıktan orman yangını uyarısı

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA Valisi İdris Akbıyık, mevsimsel şartlar dolayısıyla yangın riskinin daha da arttığını belirtip, vatandaşları dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.

Yüzde 68'i ormanlarla kaplı Muğla'da, Vali İdris Akbıyık, yangınlarla mücadele kapsamında uyarı yaptı. Vali Akbıyık, haziran ile kasım ayları arasında uygulanan ormanlara giriş yasağına uyulması gerektiğini söyledi: Vali Akbıyık, "Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar ve düşük nem orman yangınları riskini de beraberinde getirmektedir. Bu nedenle, orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangınların büyümeden kontrol altına alınabilmesi için aşağıdaki hususlara dikkat etmenizi önemle rica ediyoruz. Valiliğimizce yasaklanan ormanlık alanlara kesinlikle girmeyiniz" dedi.

Muğla Valisi Akbıyık, herhangi bir nedenle anız yakmaktan kaçınılması gerektiğini vurgulayıp, şunları söyledi:

"Bağ, bahçe ve sera temizlik işlerinde ateş kullanmayınız. Yol kenarlarına yangına sebebiyet verebilecek çöp, sigara izmariti gibi maddeleri kesinlikle bırakmayınız. Valiliğimiz ve ilgili kurumlar tarafından yapılan uyarılara titizlikle uyunuz. Ormanlarda veya kırsal alanlarda görülen olumsuzlukları derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildiriniz. Yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım."(DHA)

FOTOĞRAFLI