Mersin Mersin’de otobüs ve itfaiye şoförlerine ileri sürüş eğitimi

Mersin’de otobüs ve itfaiye şoförlerine ileri sürüş eğitimi

29.06.2024 - 12:13 | Son Güncellenme:

Mersin’de otobüs ve itfaiye şoförlerine ileri sürüş eğitimi

Mersin’de otobüs ve itfaiye şoförlerine ileri sürüş eğitimi

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım ve İtfaiye Dairesi bünyesinde hizmet veren şoförlere yönelik ‘İleri Sürüş Teknikleri’ eğitimini sürdürüyor.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde, 2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında yapılan eğitimler; Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr İlker Sugözü tarafından veriliyor. Belirli periyotlarda düzenlenen eğitimde şoförler teorik bilgilerini tazelerken, pratikte de ileri sürüş tekniklerini kavrıyor ve kullandıkları araçların özelliklerini daha iyi anlama fırsatı buluyor. Eğitimden geçen şoförler; önce teorik olarak reaksiyon, fren ve durma mesafesi, panik fren, sürüş teknikleri, emniyet kemeri, koltuk, direksiyon ayarları, frenli-frensiz parkur konularında eğitim aldı. Şoförler aldıkları teorik eğitimleri Toplu Taşıma Yerleşkesi ve Ata Eğitim Merkezi’nde uygulamalı olarak tekrar etti. Teorik eğitimlerde konforlu ve güvenli sürüş tekniklerinin detaylı hatırlanmasının yanı sıra, sürüş sırasında yapılan hataların nasıl düzeltileceğine dair de bilgiler verildi. Pratik eğitimler; teorik bilgilerin pekiştirilmesinin yanı sıra, şoförlerin kullandıkları araçları daha iyi tanıması ve kullanımını kavramasını sağlıyor.

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. İlker Sugözü, hem teorik hem de pratik eğitimlerle şoförlerin bilgilerini desteklediklerini, daha iyi bir sürüş gerçekleştirebilmeleri için birçok konuda uygulama yaptıklarını anlattı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde Eğitim ve Disiplin İşleri’nde görev yapan Levent Akar, İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi ile Büyükşehir bünyesinde görev alan şoförlere hem teorik, hem de pratik eğitim vererek vatandaş memnuniyetini ve kaliteyi artırmayı hedeflediklerini söyledi. Şoför Mahmut Tun ise, "Teknik ekiple birlikte ileri sürüş teknikleri eğitimini uygulamalı bir şekilde trafiğe çıkış yaparak alıyoruz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI