DiyarbakırDiyarbakır'da ebelik eğitim programı düzenlendi

Diyarbakır'da ebelik eğitim programı düzenlendi

16.04.2025 - 18:20 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da ebelik eğitim programı düzenlendi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da "Ebe Eğitimlerinin Güçlendirilmesi Eğitimi"nin ilki gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda, Sağlık Bakanlığının "Doğal Olan Normal Doğum" temasıyla hayata geçirdiği Normal Doğum Eylem Planı kapsamında kentteki kamu hastanelerinde görev yapan 30 ebenin katılımıyla eğitim programı yapıldı.

Kentteki kamu hastanelerinin doğum ünitelerinde çalışan ebelerin mesleki becerilerini geliştirmeyi hedefleyen programla, normal doğum süreçlerinde kalite ve güvenliğin artırılmasına katkı sunulması amaçlanıyor.

"Ebelik mesleğinin önemi ve etik değerleri", "gebelik takibi ve doğuma hazırlık", "normal doğum süreci ve doğumda destekleyici bakım", "lohusalık dönemi takibi ve yeni doğan bakımı" konularında güncel bilgilerin verildiği teorik eğitimlerin ardından ebelerin pratik becerilerinin güçlendirmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Recep Gökçe, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı uzmanları ve hastane yöneticileri tarafından eğitimlerini tamamlayan ebelere katılım belgesi verildi.

KEŞFETYENİ
İbrahim Erkal'ın eşinden duygusal sözler! 'Bu acının tarifi yok'
İbrahim Erkal'ın eşinden duygusal sözler! 'Bu acının tarifi yok'

Cadde | 22.04.2025 - 10:36

Yıllar önce hayatını kaybeden şarkıcı İbrahim Erkal'ın eşi ''Bir yanımız her zaman eksik'' dedi.

Yazarlar