Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

Douglas Macgregor..

Pentagon eski danışmanı ABD’li bir emekli Albay… Geçen hafta ABD’nin Türkiye’ye saldırması için PKK’yı hazırladığını iddia etti! Bizim için malumun ilanı gibi bir şey bu emekli albayın söyledikleri.

Ancak ABD Ankara Büyükelçisi bu konuda farklı düşünüyor.. Ona göre Macgregor’ın iddiaları “Saçmalık” ve üzerinde durulmaya değecek önemde değil! Çünkü PKK, ABD’nin terör örgütü listesinde!

Büyükelçi haklı. ABD, 10 Ağustos 1997’den beri PKK’yı terör örgütü olarak kabul ediyor! Ama aynı ABD, Suriye’nin kuzeyinde “Gayriresmi kara gücü” ilan ettiği YPG’yi “Özgürlük savaşçıları” olarak dünyaya tanıtıyor! Eğitiyor, donatıyor, fonluyor ve fonlatıyor! YPG’nin PKK’nın yan şubesi olduğunu görmezden geliyor. Bizden de öyle davranmamızı bekliyor!

Haberin Devamı

Emekli Albaydan devam edelim.

Dün sosyal medyada Douglas Macgregor’ın yeni bir videosu dolaşıma girdi. ABD’den sonra İsrail’in kirli sırlarını ifşaya başlayan Macgregor diyor ki…

İsrail’in Gazze’deki asıl amacı güvenliğini sağlamak değil topraklarını genişletmek.

Hamas’ı bahane ederek bölgedeki tüm Arapları yok edecekler. Bu uzun zamandır yapmayı düşündükleri ama cesaret edemedikleri bir şeydi.

ABD’deki İsrail lobisinin hem Washington’ı hem de birçok Batılı ülke başkentini kontrol eder hale gelmesiyle cesaretlendiler. Batıda kontrol ettikleri sadece siyaset değil. Medya ve finans da onların elinde!

Macgregor’ın PKK analizi gibi İsrail analizi de aslında yeni bir bilgi içermiyor.

Türkiye’de bir avuç insanın yıllardır gördüğü ve çaresizce toplumun tamamını uyarmaya çalıştığı gerçekler bunlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan durup dururken “Anadolu’nun savunması Gazze’den başlar “ demedi. Bu Türk devlet aklının yaklaşan tehlikeyi gördüğünü ve kendisini buna göre konumlandırdığını muhataplarına ilan ettiğinin bir işaretiydi.

Kimse kendini kandırmasın. İsrail’in bölgede yok etmek istediği sadece Araplar değil. ABD, PKK’yı boşuna Türkiye’ye saldırsın diye hazırlamıyor.

Bütün hazırlık azgın devlet İsrail’in ‘Vadedilmiş Topraklar’ hezeyanını hayata geçirmek için yapıldı, yapılıyor. İsrail durdurulmazsa gözünü er ya da geç Anadolu’ya dikecek. Bunu göremeyecek kadar kör olanlar için de mücadele etmek zorundayız. Bunun dışında başka bir seçeneğimiz yok.