Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Bizim Çocuklar', Hollanda ve Fransa'nın yer aldığı ve 'Ölüm Grubu'ndan zirvede çıkmış, makine düzeninde işleyen Avusturya ile karşılaştı. Otoritelerin 90 dakika öncesi öngörüsü istim üstünde olan ve form grafiği pik yapan rakibimizin kazanacağı yönündeydi.

A Milli Takımımız dün gece otoritelerin tahminleri yerle yeksan eden bir oyun sergiledi. Mart ayındaki 6-1'lik hezimet oyuncularımızı ters motive etmiş. Hata lüksün olmadığı karşılaşmada konsantrasyonumuz en üst düzeydeydi. Montella, talebelerini mental olarak çok iyi hazırlamış. Limitlerini son raddeye kadar zorlayan Bizim Çocuklar, sağanak yağmur altında onur mücadelesi örneğinden pasajlar sundu.

Haberin Devamı

Duran toptan Merih'in golüyle maçın henüz başında skor üstünlüğünü elimize geçirdik. Golden sonra 10 dakikalık bölümde Baumgartner merkezli ataklarda sıkıntılı anlar yaşadık. Ancak Avusturya'nın en büyük silahı olan 'gegenpress'i (önde etkili baskı) kırmayı başardık. Ayağa paslarla, sakin kalarak temponun yükselmesine izin vermedik.

Merih Demiral'ın yine bir kornerde fezaya yükselerek kaydettiği gol, çeyrek finale olan inancımızı iyice artırdı. Forvetsiz çıktığımız maçta Montella, rakibin yoğun baskısına karşı 5'li savunma duvarını kurdu. Patlayıcı deparlarıyla geçiş oyununda etkili olan Barış Alper, yakaladığı net pozisyonda final vuruşunu iyi yapabilse fişi daha erken çekebilirdik.

Kalesine duvar ören Mert Günok'un uzatmada yaptığı kurtarış ise Gordon Banks'i hatırlattı. Efsane İngiliz eldiven, 1966 Dünya Kupası'nda mükemmel plonjonuyla Pele'ye gol izni vermemiş ve 'yüzyılın en iyi kurtarışı'na imza atmıştı. Milli file bekçimiz de müthiş bir refleks örneği göstererek Avusturya zaferinde başrolü oynadı, maç sonu Avusturya teknik patronu Ragnick'in övgüsüne mazhar oldu.

Tarihinin belki de en iyi jenerasyonunu yakalayan Avusturya'yı ülkesine göndermek gerçekten takdire şayan bir iş. Yöneticisinden teknik heyetine, oyuncusundan malzemecisine kadar emeği geçenlere ülke olarak müteşekkiriz.

Şimdi rakibimiz Hollanda... Eylül 2021'de 6-1 mağlup olduğumuz (Avusturya ile aynı skor) Portakallar ile hesabı kapamak için iyi bir fırsat. Allah ayaklarınızı yere sağlam bastırsın.