Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray'ın transfermarkt verilerine göre kadro değeri 209.3 milyon Euro. Buna mukabil Young Boys'un ise 63.2 milyon Euro. Yani temsilcimiz, rakibini kadro değeri açısından 3.3'e katlıyor. Oyuncu kalitesi açısından İsviçre ekibinin fersah fersah önünde yer alan sarı-kırmızılılar, lige berbat başlayan ve puan cetvelinde son sırada yer alan sarı-siyahlı takıma 2 maçta da yeniliyor.

Üstelik sıkı durun, Young Boys ligdeki son 3 deplasman sınavında kalesinde tam 9 gol görmüş. İkinci kaleci Marvin Keller'in koruduğu kaleye evinde 1 gol bile atamıyorsun. İnsanı kara kara düşündüren vahim bir tablo... Galatasaray'ın psikolojik ahvali iyi değil, enerjisi dibi vurmuş, adeta depresyonda... Süper Kupa'daki Beşiktaş derbisinde tarihi hezimete uğrarken, işlerin kötü gideceğinin sinyallerini vermişti.

Haberin Devamı

Okan Buruk oyuncuları taraftarın önüne atmak yerine şapkasını önüne koyup düşünmeli. Zira oyun anlamında tünelin ucunda hiç ışık görünmüyor. Barış Alper'den sağ bek devşirmeye çalışıyor. Yeni transfer Jelert, bu maçta 11'de başlamayacaksa ne zaman oynayacak? Şampiyonlar Ligi için transfer edilmedi mi? İkinci yarıda Icardi bazı bölümlerde çaresizlikten orta saha oyuncusu görevine soyundu. Organize nitelendirebileceğimiz bir atak neredeyse yoktu.

Kanatlardan üretim neredeyse sıfır. Icardi ve Batshuayi'ye çok az servis yapıldı. Rakip göbeği iyi kapadığı için Galatasaray'ı uzaktan şutlara zorladı. Hadjam, Barış Alper'in etkili olduğu kanadı çok iyi savundu. Etkili çıkışlarıyla ofansa da katkıda bulundu. Sol bek arayan kulüplere duyurulur.

Köhn Galatasaray'ın oyuncusu kesinlikle değil. Ne ofansif ne defansif yönü var. Çok kolay çalım yiyor. İlk yarıda dağlara taşlara yaptığı orta tam anlamıyla rezaletti. Okan Buruk'un da ilk yarı sonunda kement attığı Alman futbolcu ile bir an önce yollar ayrılmalı. Yönetimin çok aksayan bu bölgeye takviye yapması elzem. 

Hülasa, fizik kalitesi Galatasaray'ın çok üstünde olan ve oyun disiplininden son düdüğe kadar kopmayan Young Boys Şampiyonlar Ligi vizesini alan takım oldu. Bu dramatik sonuç, sarı-kırmızılı takıma ekonomik açıdan da büyük bir darbe oldu. Temsilcimiz, ayak bastı parası ve yayın geliri ile birlikte toplamda 27 milyon 600 bin Euro'yu kasasına koyamadı. Galatasaraylı oyuncuların maaş yükü düşünüldüğünde gerçekten büyük kayıp.