Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ahmet Nur Çebi'den enkaz devralan Beşiktaş yönetimi, transfer dönemini son derece verimli geçirdi. Siyah-beyazlı kurmaylar, Giovanni Van Bronckhorst'u dümene geçirip nokta atışı transferlerle sezona sükseli bir giriş yaptı. 

Lider karakterli, sorumluluk duygusu ve teknik kalitesi yüksek yıldızlar kadroya dahil edildi. Çebi'nin yaptığı gibi zar atılmadı. Takıma kısa sürede adapte olabilecek, geçen sezonu oynayarak geçirmiş, skor yapmış oyuncular tercih edildi. Az zamanda büyük işler başarıldı. Rafa Silva, Immobile ve Paulista takımın çehresini değiştirdi. Takıma öz güven, moral, dinamizm ve kalite getirdi. Yeniden kazanma alışkanlığı kazanan Beşiktaş fabrika ayarlarına geri döndü.

Haberin Devamı

Bu sezon 3 büyükler için yorucu ve yıpratıcı geçecek. Temsilcilerimiz değişen format gereği, UEFA Avrupa Ligi'nde 8'er karşılaşmaya çıkacak. Maç trafiği çok yoğun olacak. Bundan mütevellit alternatifi bol, derin kadroya ihtiyaç var. 

Beşiktaş ön taraftaki sorunların çoğunu çözdü. Ancak savunma tarafında, bilhassa kanat beklerinde handikap yaşanıyor. Ne kadar mücadele etse de Svensson'un ofansa katkısı yok denecek kadar az. Kulübede oturması gereken oyunculardan. Önüne Rosier'in ilk sezonundaki performansına yaklaşacak ekleme yapmak lazım. Beşiktaş kalibresinde olmayan ve bu saatten sonra takıma verecek bir şeyi kalmayan Onur Bulut'la tıpkı Umut Meraş'ta olduğu gibi vedalaşılmalıydı.

Sol beke baktığımızda Masuaku'ya güvenilerek yola çıkılmaz. Kronikleşen sakatlığı nedeniyle tecrübeli oyuncu geçen sezon çoğu maçta takımını yalnız bıraktı. Ofansif katkısı iyi olmasına karşın defansta oldukça yetersiz. Lugano deplasmanında yenilen goller onun kanadından geldi. Uduokhai'nin rotasyonunda Emirhan'ın olacağını varsayalım. Bu durumda Masuaku'nun alternatifi kalmıyor. Emrecan Terzi'yi saymıyorum. Çünkü şu haliyle ilk 11'de oynayabilecek kapasitede değil. Demir Ege gibi başka takımlara kiralanarak kendisini geliştirmesi gerekiyor.

Beşiktaş yönetimi ilk aşamada ayrılmamakta ayak direten Amartey, Aboubakar ve Chamberlain ile vedalaşmalı. Trippier ve Hadjam transfer edilmeli. İkisi de çok yönlü oyuncular. Beşiktaş'ın kanat beklerinde yaşanan probleme önemli ölçüde çare olabilir. Hatırlarsanız İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Southgate, EURO 2024'te Kyle Walker'ı sağda, Trippier'i solda oynatmıştı. Frikik atma yetisi de cabası. Tottenham, Atletico Madrid ve Newcastle United gibi köklü kulüplerde yıllarca istikrarlı biçimde oynuyor.

Haberin Devamı

Jaouen Hadjam'ı da Galatasaray-Young Boys maçlarında gözlemledik. Barış Alper'i başarılı savundu, yıldız oyuncuyu etkisiz kıldı. Hücuma da önemli katkılar yaptı. Üstelik kulübü mali olarak zorlayacak bir oyuncu da değil. Transferin bitimine 6 gün kaldı. İki oyuncu kadroya eklenirse Beşiktaş, gerek Süper Lig'de gerek UEFA Avrupa Ligi'nde önemli işler çıkarabilir.