Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş yaz transfer sezonunda 3. bölgede geçen sezon kalite eksikliğinden dolayı kronikleşen sorunun önemli kısmını çözdü. Ciro Immobile ve Rafa Silva gibi iki önemli yıldızın kadroya katılması siyah-beyazlı camiayı yeni sezon için heyecanlandırdı. Gençlerbirliği ile oynanan hazırlık maçında iki yıldızın uyumu göze çarptı. İtalyan golcünün şık topuk asistinde Rafa Silva'nın topu ağlara göndermesi, iki oyuncunun bu sezon Beşiktaş'ın skor yükünü sırtlayacağını gösterdi.

Benfica'da mükemmel bir sezon geçiren ve 'Skorer' kimliğiyle öne çıkan Rafa Silva, asistlerle birlikte taraftarlara 20 ve üstü gol katkısını hayal ettiriyor. Van Bronckhorst'un oyun stratejisi direkt kaleye gitme üzerine kurulu. Gençlerbirliği maçında zaman zaman geçiş oyununundan güzel pasajlar sundular. Masuaku'nun önderliğinde sol kanattan yapılan ortalarda ceza sahası içinde en az 3 oyuncunun bulunması, arka direk-ön direk koşuları Beşiktaş'ın yeni sezon oyununun ipuçlarını verdi.

Haberin Devamı

Ofansif anlamda oyun tatminkar olsa da savunmadaki sorunları görmezden gelemeyiz. 4 büyükler arasında kalite anlamında defans hattı en zayıf olan Beşiktaş. Svensson asla ilk 11 oyuncusu olmamalı. Hücuma katkısı zaten kötü. Savunması da yeterli değil. Zaman zaman sakarlıkları ile takımın gol yemesine neden oluyor. Rosier'in 'prime dönemi'ni andıran sağ bek takviyesi elzem. Masuaku'nun kronikleşen sakatlığı herkesçe malum. Geçen sezon takımını kritik maçlarda yalnız bıraktı. Ona güvenilerek uzun maratona çıkılmamalı. Beşiktaş kurmayları Masuaku ile vedalaşıp yerine iki yönlü sol bek transfer etmeli.

Omar Colley skora katkı yapsa da markaj yeteneği olmayan defansı son derece vasat bir oyuncu. Ağır, tek hamlelik bir savunmacı. Ayağı da Romain Saiss gibi değil. Beşiktaş, Napoli ile anlaşma sağlayamayan Hermoso için kesenin ağzını açmalı. Şampiyonluk yarışında var olmak istiyorsan savunma tandemin güçlü olmalı. Ayrıca yerli oyuncu rotasyonunu güçlü kılmak için Emirhan Topçu da düşünülebilir.

Taraftarlar da sosyal medyada savunmaya takviye için hashtag açıyor. Tribünlerin sesine kulak verin, bizden söylemesi.