Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk futbolunda maalesef bu sezon 'sahalarda görmek istemediğimiz' türden birçok olaya şahit olduk. Sahadan çekilme, hakeme şiddet, kavgalar, bitmek tükenmek bilmeyen demeç savaşları, güç gösterileri ve racon kesmeler... Türk hakemlerine güven sıfırın altına indi. Kritik haftalara girilirken, yurt dışından yabancı VAR da geldi. Süper Lig'in marka değeri tabiri caizse dibe vurdu.

Futbolun tüm aktörlerinin gelinen bu vahim noktada payları var. Şampiyonluk kutlamayı beceremedik. Rakibi tebrik etmeyi bile öğrenemedik. Hep uçlarda yaşadık. İki ezeli rakip arasında büyük çekişmeye sahne olan ve Galatasaray'ın şampiyonluğuyla noktalanan sezonun son skandalı Florya'da yaşandı.

Haberin Devamı

Başakşehir ve Galatasaray'da toplam 3 lig şampiyonluğu kazanan, Akhisar'da Türkiye Kupası'nı kaldıran Okan Buruk, teknik direktör çalıştırdığı her takımda olumlu izler bıraktı. Sarı-kırmızılı takımda bu sezon ligde üst üste maç kazanma rekorunu ele geçirdi. Futbolculuk kariyerindeki başarıları da hafızalarımıza kazındı. Galatasaray'daki epik UEFA şampiyonluğunun ardından İtalyan devi Inter'de forma giyerek Serie A'da boy gösterdi.

Florya'daki şampiyonluk kutlamalarında 'sinkaflı' bir tezahürata eşlik etmesi, ona saygı duyanları ve sevgi besleyenleri derinden yaraladı. Başarılarına gölge düşürürken, herkesi şaşkına çevirdi. Sportmenlik, centilmenlik ve ahlaki değerler başarıların önünde gelir. Maalesef Galatasaray Futbol Akademisi'nin girişinde yazan 'Sizi buraya getiren yeteneğiniz, burada tutacak olan ise karakterinizdir' sözünün yazılı olduğu bir mekanda bu ayıp işlenmiştir.

Okan Buruk'a ahlak ve adab-ı muaşeret dersi verecek değiliz. Ancak zafer sarhoşluğunun getirdiği mizansızlıkla işlediği büyük kusurun ardından futbol kamuoyuna özür borcu var. Bu erdemli davranışta bulunarak kendisini rol model alan birçok gence hüsn-ü misal teşkil etmeli.