Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Süper Lig'de üç büyüklerle diğer takımlar arasındaki 'kalite farkı' aşikar biçimde göze çarpıyor. Hal böyle olunca devlerin rakipleri teslimiyet bayrağını çok erken çekiyor. Geçen sezon Galatasaray'ın 102, Fenerbahçe'nin 99 puan toplaması bunun en belirgin göstergesi. 

Rizespor'u güle oynaya 5-0 mağlup eden Galatasaray, erteleme maçı olduğu için yeni transferlerinin forma giymediği maçta Gaziantep FK engelini zorlanmadan aştı, 5'te 5 yaptı.

Galatasaray adeta Fenerbahçe derbisi öncesi Florya'da antrenman maçı havasındaydı. Davinson Sanchez ve Abdülkerim'i de rakip alana çıkarıp oyunu Gaziantep FK kalesine yığan sarı-kırmızılı takım, rakibin direncini Barış Alper Yılmaz'la kırdı. Milli Takım'da da önemli işler yapan 25 yaşındaki joker, üst üste 4 Süper Lig maçında gol atarak kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi. Barış'la fizik güç olarak baş etmek gerçekten çok zor. Rakip beklerin adeta kabusu oldu.

Haberin Devamı

Her geçen gün performansının üstüne koyan Barış'ın tıpkı Kerem gibi bol sıfırlı bonservis bedeliyle Avrupa'ya uçacağı bariz bir biçimde görülüyor. Jacobs'un yokluğunda orta sahadan devşirme Berkan'ın sol bek oynaması, G.Saray'ın transfer dönemini kötü geçirdiğini gösteriyor. Okan Buruk'un Mourinho'ya göre kadro derinliği konusunda eli zayıf.

Galatasaray'ın bizce en başarılı transfer hamlesi Batshuayi… Yedekte böyle bir golcünün oturması sıkışık fikstür düşünüldüğünde büyük bir lüks. Okan Buruk'un Osimhen, Icardi ve Batshuayi gibi dünyaca ünlü forvetlere sahip olduğu için şükretmesi gerekir. Yunus'a klas bir asist yapan Belçikalı golcü bir de ağları havalandırıp görevini fazlasıyla yerine getirdi.

Kerem ve Zaha'nın gitmesinin ardından Galatasaray için en büyük kazançlardan biri Yunus Akgün olacak. 24 yaşındaki futbolcu uzun zaman sonra ağları havalandırıp teknik direktör Okan Buruk'a 'ilk 11 için hazırım' mesajını gönderdi.

Gaziantep FK'nın durumu gerçekten vahim. Rakip kaleye gidecek güçleri yok. Maçın ilk yarısında 3-4 pas yapamadılar. Çıkarken devamlı top kaptırdılar. Fizik-kondisyon olarak bayağı gerideler. İkili mücadelelerin çoğunda ayakta kalamadılar. Teknik direktör Selçuk İnan'ın işi çok zor.