Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray'da forma giydiği dönemde 'ağzıyla kuş tutsa' taraftarın azımsanmayacak kısmına yaranamayan Kerem Aktürkoğlu, İzlanda karşısında eleştirilere çok net mesaj verdi. Benfica'ya attığı imza, milli oyuncuya büyük bir öz güven ve moral kazandırmış.

Beyanatlarında mental olarak güçlü olduğunu dile getirse de son dönemde manevi olarak çok yıprandı Kerem... Artık kafası çok rahat, adeta kuş gibi... 'Ne zaman linç yiyeceğim?' diye bir kaygısı da kalmadı. Portekiz'in temiz futbol ikliminde kendi maharetlerini Benfica için sergileyecektir. İzlanda karşısında tek kişilik ordu gibiydi. Birbirinden güzel üç gole imza atarak Ay-Yıldızlı ekibimiz için ne denli önemli bir hücum silahı olduğunu gösterdi. Arda Güler'le beraber takım arkadaşlarını üçüncü bölgede çok iyi organize etti. A Milli Takım'ın grupta galibiyet siftahı yapmasında başrolü oynadı.

Haberin Devamı

Maçın temaşa açısından en güzel sekansı ise Kerem-Arda-Orkun'un 'tiki takası'ydı. Ancak şık paslaşmalar sonrası Umut Nayir'in kötü vuruşu, A Milli Takımımızı golden etti. Deneyimli forvet bitiriciliği iyi yapabilse organizasyon bakımından son yılların en güzel golüne imza atacaktık.

Milli Takım'da santrfor sorunu bariz biçimde göze çarpıyor. Burak Yılmaz'dan sonra bu bölgede istikrarı bir türlü sağlayamadık. Hangi oyuncuyu ileri uca koysak randıman alamadık. Zaten teknik patron Montella da çoğu maçta takımı mecburen 4-6-0 dizilişinde oynatıyor. Çünkü takımımızda net bir santrfor yok. Beşiktaş'taki performansıyla dikkat çeken Mustafa Erhan Hekimoğlu bu bölgede ısrarla denenmeli. Potansiyeli çok yüksek, final vuruşları iyi bir oyuncu.

Eren Elmalı'ya da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Devasa fizik gücüne sahip rakipleri karşısında savunmadaki görevini kusursuz yerine getirdi. Yerinde müdahaleleri ile güven verdi. Hücuma da önemli katkılar sundu.