Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yenilenmiş kadrosuyla Beşiktaş, yüksek sıcaklık ve nem eşliğinde sezonun açılışını Samsun'da yaptı. Geçen hafta Süper Kupa'da alınan 5-0'lık tarihi derbi galibiyeti, takıma öz güven ve moral kazandırdı.

Nefes almayı zorlaştıran sıcaklığın yanı sıra saha zemininin hele hele orta sahadaki çimlerin görüntüsü patates tarlasını andırıyordu. Değil Süper Lig'de, tüm profesyonel ve amatör liglerde mücadele eden kulüplerin zeminleri böyle olmamalı. Sporcu sağlığını fazlasıyla tehdit ediyor. Milyon eurolar ödeyerek ünlü yıldızları Süper Lig sahnesine çıkarıyorsunuz, lakin son derece elverişsiz ve berbat zeminde top oynatıyorsunuz. Süper Lig'in marka değerini aşağıya çeken son derece vahim bir tablo.

Haberin Devamı

Girizgah yaptıktan sonra maça gelirsek; fizik - kondisyon olarak iyi bir kamp dönemi geçirdiği gözlenen Samsunspor, ilk 15 dakikalık bölümde önde baskı yaparken, siyah-beyazlı takım orta sahayı geçmekte güçlük çekti. Al Musrati'nin yaptığı basit hatalar, Beşiktaş kalesinde büyük tehlikeleri beraberinde getirdi. Bu bölümde bir türlü organize olamadı Beşiktaş.

Beşiktaş savunmasının ofsayt taktiğindeki başarısına vurgu yapmak lazım. Gio takımı bu konuda iyi çalıştırmış. Galatasaray geçen hafta iki kez ofsayta takılırken, Karadeniz ekibi de bu tuzağa düştü.

31. dakikada ilk ciddi atağını geliştiren konuk ekip golü buldu. Semih'in Kevin de Bruyne'u andıran mükemmel pasında Rafa Silva savunma arkasına doğru koşu yaparak topu ağlarla buluşturdu. Golün yüzde 70'ini Semih'e yazmak lazım. Zaten Portekizli yıldız da milli oyuncuyu kutlayıp onore etti. Geçen sezon Benfica'daki performansıyla göz kamaştıran Rafa Silva siyah-beyazlıların yeni çilingiri olacak.

Paulista da savunmadaki görevini başarıyla yerine getirirken, bir de kafayla gol atarak siyah-beyazlı taraftarlara 'merhaba' dedi. Paulista'nın tandeminde Omar Colley olmaz. Beşiktaş'ın acilen Hermoso tarzında ayağı iyi olan sol stoper transfer etmesi lazım.

Tabii bu da kafi değil... Sol bek, sağ bek ve sağ kanat takviyeleri lazım. Yönetim testi kırılmadan bu teşhisi yapmalı. Zira yedek kulübesi ezeli rakipleri F.Bahçe ve G.Saray'a göre daha zayıf Beşiktaş'ın... İki sezon üst üste kasım ayında sezona havlu atan siyah-beyazlılar, bir an önce 5 nokta atışı hamle yapmalı. UEFA Avrupa Ligi'ne de ayak basarsa yoğun maç trafiğinde Beşiktaş'a alternatifi bol kadro gerekecek.

Haberin Devamı

İkinci yarıda skoru korumak için Gio'nun talimatıyla vites düşüren ve rakibini kendi yarı sahasında karşılayan Beşiktaş, galibiyete zorlanmadan ulaştı. Deplasmanda 3 puanla sezona başlamak değerli. Ancak göze fazlasıyla çarpan eksiklikler de yaz transfer dönemi kapanmadan tamamlanmalı. Tabii bunun için yabancı kontenjanında bir an önce 'yaz temizliği' yapılması gerekiyor.