Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe Fred'le bambaşka bir kimliğe bürünüyor... Sarı-lacivertliler Süper Lig'in en derin kadrosuna sahip takımı. Neredeyse her oyuncunun bir alternatifi var. Avrupa kupası dönüşlerinde geniş kadro Süper Lig için önemli bir avantaj teşkil ediyor. Ancak Fred'in işlerini yapacak, kalitesine yaklaşabilecek ve onu yedekleyecek bir oyuncu yok. Sambacı pamuklara sarılmalı...

Dönüşü muhteşem oldu, Rize'de adeta resital sundu futbolseverlere... Gol perdesinin açılışını yaptı, 'maestro' gibi arkadaşlarını yönetti. 3 gole imza atarak kariyerinde de bir ilki gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe geçen sezon İsmail Kartal yönetiminde birçok deplasmanda sergilediği oyundan pasajlar sundu. Üçüncü bölgede baskı yaparak rakibi hataya zorladı. Taraftarların beklentisi de bu zaten. Bir nevi fabrika ayarlarına dönüş yaptı sarı-lacivertliler.

Mourinho, En-Nesyri'yi yanında oturtup Dzeko'yu ilk 11'de sahaya sürdüğü için çoğu otoriteler tarafından eleştiriliyor. İlerlemiş yaşına rağmen canını dişine takan Boşnak futbolcu, Fred'le birlikte en çok öne çıkan isim oldu. Ayağının içiyle dar açıdan attığı usta işi golle Portekizli teknik adamın güvenini boşa çıkarmadı. Oyuna sonradan giren En-Nesyri'nin henüz fizik-kondisyon açısından hazır olmadığı göze çarptı. Birçok topu ezdi. Faslı futbolcunun zamana ihtiyacı olduğu açık.

Saint Maximin bu sezon kapanan takımlara karşı Fenerbahçe'nin çilingiri olacak. Karşısında görev alacak rakip sağ beklerin işi gerçekten zor. Çok güçlü, seri ve dripling yeteneği oldukça üst seviyede bir futbolcu.

Rizespor gelince, çok kırılgan bir takım. Dzeko'nun golünden sonra mukavemetleri kalmadı ve oyun disiplininden tamamen koptular. Geçen sezon İlhan Palut'un talebelerinin böyle maçlarına çok şahit olduk. Kaleci Gökhan Akkan'ın yaptığı fahiş hatalar da hezimeti getiren en önemli faktörlerden biriydi.

Sonuç olarak Fenerbahçe güçlü ve dominant futboluyla çok rahat bir galibiyet alarak moral ve öz güven depoladı.