Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kader-i İlahi bu... Kerem Aktürkoğlu Benfica'ya, Wilfried Zaha ise Lyon'a transfer oldu. Kanat rotasyonunda eli iyice daralan Okan Buruk, formayı Leicester City'den dönen Yunus Akgün'e verdi. Bu İlahi lütfu çok iyi değerlendiren 24 yaşındaki futbolcunun dönüşü muhteşem oldu. Oynadıkça ritim kazanıyor.

Gaziantep FK maçında başarılı performansını golle taçlandıran yıldız oyuncu, 3-1 kazanılan Fenerbahçe derbisinin öne çıkan isimlerinden biriydi. PAOK karşısında da varını yoğunu ortaya koydu. Osimhen ve Barış Alper'le birlikte Yunan ekibinin fişini çekti. Nijeryalı golcünün asistinde füzesiyle fileleri havalandırıp üç puanda başrolü oynadı.

Haberin Devamı

Sezon girişinde Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi play-off turunda taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan sarı-kırmızılı takım form grafiği haftalar ilerledikçe daha da yükseliyor. Yaz transfer döneminin piyangosu Osimhen'in yanı sıra Ismail Jacobs takıma çok çabuk adapte oldu. Nijeryalı süper star asistiyle geceyi aydınlattı. Kiralık gelmesine rağmen takımı iyice sahiplendi. 40 yıllık Galatasaraylı gibi. Atletik yapısı, patlayıcı deparları ve fizik gücüyle PAOK savunmasını çok yıprattı.

Okan Buruk forvet konusunda meslektaşlarına nazaran çok şanslı. Yedek kulübesinde yanında Mauro Icardi ve Michy Batshuayi gibi golcüler oturuyor. Yoğun maç trafiğinde rotasyonda sürekli bu yıldızlardan faydalanacak. Oyuna son bölümde dahil olan Arjantinli golcünün Kerem Demirbay'ın asistinde tek vuruşla attığı gol ustalık kokuyordu.

Galatasaray savunmasının toparlanmasında en önemli faktör Davinson Sanchez'in dönüşü... Abdülkerim'le çok uyumlu bir tandem olan Kolombiyalı savunmacı rakip forvetlerin yüzünü kaleye döndürmedi dersek abartmış olmayız. Orta sahada rakip oyunculara uyguladığı etkili pres, topu oyuna sokma becerisiyle tribünlerden en çok alkış isimlerdendi. Süper Lig'in bizce açık ara en iyi stoperi.

Her geçen gün olumlu yönde gelişme kaydeden Barış Alper'e naçizane tavsiyemiz, pas tercihlerinde ve ortalarında ezberden vazgeçmesi yönünde olacak. Top ayağındayken çevre kontrolü yapıp sakin kaldığı takdirde sarı-kırmızılı takıma daha fazla katkı sunacaktır.

Haberin Devamı

Sonuç olarak Galatasaray'ın hak ederek elde ettiği galibiyet, UEFA ülke puanı sıralaması için de ilaç gibi geldi. İnşallah diğer temsilcilerimiz de haftayı 3 puanla kapatarak yüzümüzü güldürür.