Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

A Milli Takımımız tarihte en çok sorun yaşadığı, yapı olarak ters gelen İzlanda'ya konuk oldu. 'Bizim Çocuklar'ın buz pistini andıran zeminde, fiziğe dayalı futbol sergileyen rakibi karşısında verdiği savaş takdire şayandı. Özellikle ikinci yarıda sergilenen futbol, galibiyet hırsı ve şevki gelecek adına ümit verdi.

Maça daha ısınmadan rakibin en büyük silahı 'geçiş oyunu'nda çok basit bir gol yedik. Oskarsson'un da hakkını teslim etmek gerek. Yaz transfer döneminde 20 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Real Sociedad'a transfer olan 20 yaşındaki forvet, klas bir gol kaydetti. Oyunu rakip kaleye yığdık. Özellikle Kenan Yıldız'ın etkili driplinglerle soldan getirdiği toplarla tehlike yarattık. Ancak ilk 45 dakikalık bölümde gol kaydına muvaffak olamadık.

Haberin Devamı

İkinci yarıda önde yaptığımız etkili baskı sonrası kazandığımız toplarla İzlanda kalesini abluka altına aldık. İrfan Can'ın bireysel becerisi sonrası ceza sahası dışından gönderdiği füzeyle etten duvarı aştık. Milli Takımımız tempoyu iyice artırırken, VAR uyarısıyla penaltı kazandık. Ancak Hakan Çalhanoğlu topa çift dokununca golümüz iptal oldu. Yine ceza sahası içinde elle oynama sonrası hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterirken, Hakan bu kez affetmedi ve skor üstünlüğünü elimize geçirdik.

Golden sonra savunma güvenliğini ikinci plana atıp risk alan İzlanda, adam paylaşımında bir anlık gafletimizden faydalandı ve Gudjohnsen'le eşitliği yakaladı. Benfica'ya transfer olduktan sonra gerek fizik gerek mental açıdan iyice kuvvetlenen Kerem Aktürkoğlu'nun kaleciye presi sonrası Arda Güler'le bir kez daha öne geçtik. Kerem geceye 'Henry'vari muhteşem bir plase ile nokta koydu. Öz güveni tavan yapınca, sahada da özgürlük verilince bambaşka bir performans sergiliyor.

Oyuncularımızı zorlayan koşullarda, tarihimizde ilk kez İzlanda'yı deplasmanda mağlup ettik ve zirvedeki yerimizi sağlamlaştırdık. Gecenin en önemli olayı ise 'Bizim Çocuklar'ın mücadelesi ve yenik duruma düştüğünde gösterdiği reaksiyondu. Bu nedenle Vincenzo Montella ve kurmaylarını tebrik etmek gerek.