Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hakemler şu sıralar maçın önüne geçmeyi başarıyorlar! Antalyaspor-Fenerbahçe maçında Edin Dzeko'nun yerde kaldığı pozisyonda sarı-lacivertli ekibin verilmeyen penaltısı... Dün de Kayseri'de Atilla Karaoğlan faciası...

Hakemlik müessesine olan güven iyice azaldı. Her maçın ardından kulüpler ekseriyetle hakemlere ateş püskürüyor. Tamam yöneticiler karşılaşma öncesinde demeçleriyle hakemleri baskı altına alıyor, kabul... Ama kardeşim biraz cesur ol, gördüğünü de çal.

Attamah ceza sahası içinde Ciro Immobile ile futbol oynamıyor, güreş yapıyor. Topun kontrolü tamamen İtalyan oyuncuda. Ama Attamah gol vuruşu yapma şansı kalmayan rakibini tutup yere indiriyor. Ve bu pozisyon senin görüş alanında cereyan ediyor. Bunun için hakem hocası olmaya da gerek yok. Bariz gol şansı olduğu için kırmızı kart ve penaltı. Atilla Karaoğlan anlaşılmaz biçimde pozisyonu devam ettiriyor.

Haberin Devamı

Akabinde Uduokhai'nin kontrolsüz tekmesi takım arkadaşı Paulista'ya geliyor. Karaoğlan penaltıya hükmediyor. Aşikar penaltı es geçiliyor, saçma sapan penaltı uyduruluyor. Güler misin ağlar mısın? Ve ne hikmetse Immobile'nin pozisyonu için VAR daveti gelmiyor. Neyse ki en azından Karaoğlan'ın uydurduğu penaltı VAR'dan dönünce skandalın önüne geçiliyor. Derbi yönetimi de vasat altında kalan Karaoğlan'ın uzun süre dinlendirilmesi gerekiyor.

Çalınan bir yanlış düdük belki bir takımı şampiyonluktan edecek, bir takımı küme düşürecek. Hakemler risk almıyor, çoğu kez kararları VAR'a bırakıyor. Biraz cesaret lütfen...

Maça gelirsek; etrafı kaliteli isimlerle donatılan Gedson, Gio'nun tedrisatında bambaşka bir portre çiziyor. Savunma yapıyor, takım arkadaşlarının kademesine giriyor, orta sahada rakiplerini usandıran baskı yapıyor. Buna ek olarak gol de atıyor. 10 parmağında 10 marifet. Bu sezon 10 maçta 6 kez ağları havalandırdı, 2 de asistle toplam 8 gole katkı sundu. Bu performansını Avrupa Ligi'ne de yansıtırsa Beşiktaş bol akçeli bonservis bedeliyle Portekizli yıldızı Avrupa'ya satabilir.

Gio Kayseri'de bambaşka bir 11 sahaya sürdü. Milot Rashica sağ bek, Emirhan sol bek oynadı. Beşiktaş'ın bir türlü kazanamadığı Ernest Muçi sol kanatta görev yaptı. 1 penaltı yaptıran ve 1 de Immobile'ye asist yapan Kosovalı oyuncu gecenin parlayan isimlerindendi. Emirhan da savunmadaki görevini kusursuza yakın yerine getirdi. Kritik müdahaleleri ile Masuaku'dan defansif yönünün çok daha kuvvetli olduğunu gösterdi. Topu da iyi kullandı. Hatırlamak istemeyeceğimiz Amsterdam'daki Ajax maçında Demokratik Kongolu oyuncunun kanadı Rasmussen'in karşısında koridor olmuştu.

Haberin Devamı

Emirhan ilk 11'de daha çok forma şansı bulmalı. Ernest Muçi yine verilen şansı iyi kullanamadı. İlk yarıda çok net pozisyonda topu dağlara taşlara vurdu. Şuursuz biçimde koştu. Çok top kaybı yaptı. Öz güveninin dip yaptığı fazlasıyla görülüyor. Arnavut oyuncuyu kanatta denemek onun randımanını daha da aşağıya çekiyor. Hollandalı teknik adam, Muçi'ye artık başka roller vermeli.

Sonuç olarak Beşiktaş transfer tahtası kapalı zor durumdaki rakibi karşısında rahat bir galibiyet aldı. Perşembe günü Eintracht Frankfurt karşısında bu futbolun çok daha üstüne çıkmalı. Zira Bundesliga'ya müthiş başlayan Alman ekibi ikinci sırada yer alıyor. Hatanın telafisinin olmayacağı bir maç bizi bekliyor.