Pandeminin en etkilediği alanların başında eğitim geliyor desek sanırım yanlış olmaz. Eğitimde teknoloji kullanımı konusunda daha yolumuz uzun fakat girişimler olarak elimizi çabuk tutmamız gerekiyor yoksa bir global marka daha gelir ve onun müşterisi olmak dışında bir çare kalmaz elimizde. O nedenle geçtiğimiz günlerde Eğitim Teknolojileri Demo Günü düzenlendi ve 10 girişim canlı yayında yatırımcıların karşısına çıktı. Kişisel görüşüm, geçen seneye göre daha farklı girişimler vardı ve ben dört beşini genel hatlarıyla beğendim. Belki iki tanesi global arenada da başarılı olabilir. Girişimlerin detayları ise şu şekilde;
Bomensoft
Nesnelerin interneti, derin öğrenme, makine öğrenimi gibi konularda çalışmalar, araştırmalar, tasarımlar yapan bir Ar-Ge şirketi olarak kurulmuş, yapay zeka konusunda uzmanlaşmış olan girişim, yapay zekadetekli LMS ürünü sunuyor.
Classest
Öğrenciler için akademik ve pedagojik bakımdan en uygun öğretmenlerin belirlendiği, yüksek imaja ve profesyonel başarılara sahip öğretmenlerden oluşan eğitimci topluluğuna sahip, kendi geliştirdiği sanal sınıf ortamında canlı ders, ödev, sınav ve eğitim koçluğu programlarıyla uzun soluklu eğitimlerin verildiği bir online eğitim platformu. Classest’ta ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite sınavlarına hazırlık dönemindeki öğrencilere eğitim hizmeti veriliyor.
Cyou Live
Tüm dünyadan yetişkinlere popüler iş gücü yetenekleri ve meslek edindirme odaklı, sosyal ağ gibi çalışan küresel bir uzaktan öğrenme uygulaması. Canlı sınıflarda konuştuğunuz dillerde, istediğiniz kişilerden eğitmenlik almanıza, sizin gibi öğrenen diğer kişilerle bir araya gelmenize ve uzmanı olduğunuz konularda bildiklerinizi paylaşarak gelir elde etmenize yardımcı oluyor.
Graid.App
Sınav kâğıtlarındaki çoktan seçmeli, doğru yanlış, eşleştirme ve öğrencilerin el yazısını içeren boşluk doldurma soru tiplerini okuyabilen bir yapay zekâ uygulaması. Öğretmenler onlarca sınav kâğıdını saatlerce veya günlerce okumak yerine, kâğıtların fotoğrafını çekerek Graid.App'e yüklüyor, Graid.App sınav kâğıtlarını öğretmenler için birkaç dakikada okuyor. Ayrıca MEB kazanım analizlerini de öğretmenlere birkaç tık içerisinde verebiliyor.
iOkul
Okul idaresi, öğretmen, veli ve öğrenci arasında iletişimi sağlayan, mobil odaklı bir okul yönetim sistemi. Sunduğu yeni nesil çözümler ile okul idaresinin ve öğretmenlerin iş yükünü önemli ölçüde azaltıyor. Veliler mobil uygulama sayesinde çocuklarının okuldaki gelişimini yakından takip edip, çocuğunun derslere girmediği durumda anlık bildirim ile haberdar olabiliyor.
Nara Edtech
Nara Edtech tarafından geliştirilen StoryBee, 3D ve etkileşimli hikayeler yoluyla öğrenmeyi sağlayan bir sanal gerçeklik uygulaması. Tablet üzerinden kontrol edilen ve gruplar halinde eğitime imkan veren ürün ilk aşamada B2B iş modeli ile çalışıyor. 2022 yılı sonunda B2C iş modeli ile globale açılmayı hedefliyor.
Omnicourse
Omnicourse, sesli formatta çevrimiçi derslerle hem uzmanların hem de kullanıcıların önündeki engelleri azaltmayı amaçlıyor. Sesli dersler, yolda, sporda ya da ev işi yaparken zamanı daha verimli kullanmayı sağlıyor. Uzmanlar da birikimlerini söze dökerek video prodüksiyonu olmadan ders oluşturma ve paylaşma imkanı buluyor. Omnicourse.io adresi üzerinden uzman başvuruları almaya devam eden uygulama, önce sadece İngilizce içeriklerle Kasım ayı sonunda kullanıcılara açılacak.
Power Kids
Anaokulu ve kreşler için özel olarak geliştirilen, çocukların gün içinde yaptığı tüm etkinlikleri, duygu durumlarını takip edebileceğiniz bir mobil uygulama.
Rebounce
Girişim, yapay zeka ile güçlendirilmiş üstün öğretim deneyimli online kişiselleştirilmiş özel ders platformu sunuyor.
Rokodemi
Girişim, STEM standardına uygun eğitimler, videolar, animasyonlar, seslendirilmiş metinler, PDF dokümanlar, ölçme ve değerlendirme etkinlikleri bulunan online bir eğitim platformu.
Özay Şendir
PKK’nın geleceği, iç çatışma…
19 Ocak 2025
Abbas Güçlü
Ne istedik ne oldu?
19 Ocak 2025
Zeynep Aktaş
Yatırımcıların odağında büyüyen sektörler var
19 Ocak 2025
Ali Eyüboğlu
Şafek Sezer: Tiyatroyu çok istiyorum arayış içindeyim
19 Ocak 2025
Güldener Sonumut
Godot’yu Beklerken: Trump ve Avrupa
19 Ocak 2025