Ankara, Almanya’nın soykırım kararına sözde tepki gösteriyor:
“Bizce bu karar yok hükmündedir”
Bu tür tepkiler de yok hükmündedir. Hiçbir etkisi olmaz.
Peki ne yapmalı?
CHP eski milletvekili Uluç Gürkan anımsatıyor...
- Alman hükümetinden bu kararı yok saymasını istemeli...
Örneği var mı? Var.. İşte İsveç...
İsveç hükümeti geçen yıl aldığı kararla kendi meclisinin soykırım kararını yok saydı.
2010 yılında kabul edilen kararı “Araştırma yapılmadan parlamento kararıyla bir ülkenin soykırım uyguladığı ilan edilemez” diyerek rafa kaldırdı.
Stefan Lövfen başkanlığındaki hükümet, “uzman tarihçilerden oluşan bağımsız bir kurulun yapacağı araştırmanın sonuçlarına göre” hareket edeceğini bildirdi. Üstelik bu kararı Ermeni ve Süryanilerin yoğun tepkisine rağmen verdi. Alman hükümetine İsveç’in bu kararı örnek gösterilmeli. Türkiye konuyu onur meselesi yapmalı. Ki zaten onur meselesidir.
* * *
Alman Meclisi’nin kararında her şey var, Ermenilerin 1915 öncesi Rus ordularına katılarak Türk topraklarına ve savunmasız halka saldırdıklarından söz yok! Tehcirin nedenlerinden bahis yok. BM’nin 1948’deki “soykırım kararının sadece olayın cereyan ettiği ülkenin mahkemesi veya yetkili bir uluslararası mahkeme” tarafından alınacağı hükmüne atıf yok. AİHM’nin Perinçek kararındaki “Parlamentoların soykırım kararı veremeyeceği” yolundaki görüşlerden de söz edilmiyor. Bu açık düşmanlığa cevabımız olmalı...
Ankara yoktu!
Alman Federal Meclisi’nin eski üyelerinden Prof. Hakkı Keskin yazıyor:
“Alman parlamentosunun 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlayan kararı Almanya’nın büyük ayıbı ve çifte standartı olarak tarihe geçecektir.
Buna karşı son aylarda Almanya’da ve Berlin’de bir dizi etkinlik yaptık. Tüm milletvekillerine, bakanlara, parti ve grup başkanlarına, Şansölye Merkel ve Cumhurbaşkanı’na gönderilmek üzere mart ayında hazırladığım mektup, dernek başkanlarıyla görüşülerek onaylandı ve 21 Nisan’da bu kişilere postalandı. 25 Mayıs günü bir basın konferansı düzenledik. 28 Mayıs Cumartesi günü de Berlin’de büyük bir protesto yürüyüşü ve mitingi yapıldı. Doğu Perinçek buraya 170 kişilik bir ekiple katıldı. Bu etkinliklerimiz Alman medyasında da yankılandı.
Ne var ki zamanında yaptığımız uyarılara karşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet ve muhalefet partileri, Alman partileri bu konuda kararlarını çoktan aldıktan sonra, son birkaç günde tepkilerini gösterdiler. Oysa Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun, Merkel ile yaptığı göç yasası görüşmelerinde gereken tepki gösterilseydi, böyle bir karar tasarısını Almanya alamazdı!
İptal
Ermeni meselesi deyince Türkiye’de ilk akla gelen isimlerden biri bu konu üzerinde yıllarca Rus arşivlerinde çalışmış olan Dr. Mehmet Perinçek’tir. Yazdığı kitaplar Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, Rusça ve Farsça yayımlanmıştır. Ermeni yasa tasarısının kabul edildiği perşembe akşamı kanallar arasında dolaşırken pek çok kanalda bu konunun “uzmanlarca” tartışıldığını gördük. Görmediğimiz tek kişi Mehmet Perinçek’ti. Dün kendisiyle konuştuk. Yabancı kanallar aramış görüş almış, ama bizim kanallar kendisini aramamıştı. Sadece CNN kendisini dün akşam için davet etmiş sonradan onlar da daveti iptal etmişti. Türk halkının konuyu öğrenmesi isteniyor mu? Cevabı yukarıda...
Gözden kaçmasın...
Şimdilerde sürekli şehit veren TSK
açılım sürecinde teröristlerin tanıklığıyla yargılanıyordu.
Akif Kökçe
EŞLİK
Yargıtay ve Danıştay başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretlerine eşlik etmesi ne sonuçlar verecek? AİHM eski yargıçlarından Rıza Türmen diyor ki:
- Yargıtay da, Danıştay da bundan sonra en doğru, en adil kararları verseler bile dış görünüş bakımından tarafsızlıklarını yitirmişlerdir. AİHM kararlarında yargıcın tarafsızlığının bir ölçütü de şudur, “tarafsızlık dışarıdan da görülmelidir”... Yargıç adil karar verse bile, dış görünümü tarafsız değilse, bu tarafsızlık ilkesinin ihlalidir. Örneğin Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla açılmış dünya kadar dava vardır. Şimdi bu davalı kişiler AİHM önünde Yargıtay başkanının taraflı görüntüsünü ortaya koyarlarsa davayı kazanırlar.
? “Cem Özdemir, Alman derin devletinin tetikçisidir.”
MHP Mv. Ümit Özdağ