ATATÜRK Stadyumu’nda ilk kez seyrettim.
Sanırım bu benim bir eksikliğimdi, ama büyük keyif aldım...
Gururlandım...
Olanağım olsaydı, tribünden iner hepsini tek tek tebrik eder, kutlardım.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde onlara, “Halk Dansları Kulübü” diyorlar ama siz ne derseniz deyin onlar benim için “Ekonomin Sultanları...”
İnanın, milyon dolarlık bütçelerle sahneye konulan ünlü “Anadolu Ateşi”nden, dans, gösteri, müzik ve kostüm olarak hiçbir eksiklikleri yok.
Farkları var; o da Türkiye’de meslek odaları tarafından kurulan ilk vakıf üniversitesi olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin hepsi birbirinden yetenekli öğrencileri olmaları..
Benim için de önemli olan bu..
* * *
Kutluyorum...
Başta İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş olmak üzere, rektörümüz Prof. Dr. Atilla Sezgin, rektör yardımcılarımız, dekanlarımız ve üniversitenin halk dansları kulübünde emek veren, tüm aşamalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
“Ekonominin Sultanları”, üniversitenin eğitime açıldığı 2001-2002 Akademik Yılı’nda kurulmuş.
İlk gösterisini, üniversitenin 1. Bahar Şenliği’nde Zeybek Ekibi ile gerçekleştirmiş.
Bu ekibi izlemiştim. Marmaris’te İzmir Ticaret Odası’nın organize ettiği Türk-Yunan Ekonomi Zirvesi’nde sahne almışlardı.
Bizim “Ekonominin Sultanları” Zeybek oynarken, Yunan konuklara da “Sirtaki” oynatmışlardı.
O gece Marmaris’te hissettiklerim, Atatürk Stadyumu’nda, Beşiktaş - Fenerbahçe Kupa Finali öncesi, devre arası ve maç sonrasında “Ekonominin Sultanları”nı izlerkenki duygularımdan farklı değildi.
Zeybek ekibiyle yola çıkan “Ekonominin Sultanları”, daha sonra, üniversitenin tüm faaliyetlerinde, törenlerinde, şenliklerinde ve İzmir’deki nitelikli organizasyonlarda aranan bir ekip olarak hep ön sıralarda yerini aldı.
Bu arada “Ekonominin Sultanları”, birçok devlet başkanı, bakan vb. gibi organizasyondaki üst düzey protokole kültürel simgelerin vurgulandığı gösteriler sergiledi.
* * *
“Ekonominin Sultanları”nın hedefi, İzmir’in 8 bin yıllık tarihsel sürecinden gelen dans, müzik ve kostüm geleneğini gelecek kuşaklara taşımak ve tabi ki, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni Türkiye ve dünyada özgün danslarıyla tanıtmak, temsil etmek.
Bir İzmirli olarak izledikçe, seyrettikçe göğsümü kabartan “Ekonominin Sultanları” nın Kurucu Başkanı Cengiz Ülken, yardımcısı ise Hande Bölükbaşıoğlu. 2. Dönem Başkanı: Süleyman Taşer, yardımcısı Beste Üzümcü. 3. Dönem Başkanı: Mehmet Kaan Güreşçi, yardımcısı Cansu Güvener. Son Dönem Başkanı ise Engin Kıbrıslı ve yardımcısı Hatice Şan.
Hepsi de ya İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni yeni bitiren ya da halen eğitimlerini sürdüren öğrenciler.
Koreografları Teoman Dalcı. Eğitmenleri Teoman Dalcı ve Hakan Koçan. Müzikler: Anonim. Müzik Danışmanı: Alaskar Abbasov. Ses-Işık Tasarım ise: Ünal Çiçek. “Ekonominin Sultanları”; Zeybek, Üsküp, Kafkas, Roman, Köçekçe, Bordum, Karadeniz, Anamur, Fethiye, Semazen, Bendir ve Ekonominin Sultanları adlı oyunları, dansları sergiliyorlar.
Birbirinden yetenekli, erkekleri “çakı” gibi ve yakışıklı, kızları “dünya güzeli”, toplam 70 öğrenciden oluşan ekibin, kostüm tasarımları, yine İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü Mezunu Sena Coşkun, tarafından yapılmış.
Teşekkürler genç arkadaşlar...
Teşekkürler İzmir Ekonomi Üniversitesi...