Güngör Uras

Güngör Uras

guras@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kötü bir hareket “iyiliklere vesile oluyor”. Birlik ve dirliğin önemini daha iyi anladık. Birlik ve dirlik, ekonomide ve sosyal yaşamda iyileşmenin yolunu açacak.
AKP, CHP ve MHP yanlısı olsunlar, yansız olsunlar halkımızın günlerdir meydanlarda verdiği birlik ve dirlik mesajı, bugün Cumhurbaşkanı ve parti başkanlarının da katılacakları Yenikapı mitingi ve de değişik illerde yapılacak mitinglerle bir defa daha tekrarlanacak.
Yenikapı mitingi büyük anlam taşıyor.
Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, Yenikapı mitinginin önemini anlatırken, “Milletin, demokrasi ve şehitlerimize sahip çıkma buluşmasını çok önemsediğimiz için, cumhurun başı olarak böyle bir buluşmayı Türkiye’nin en büyük meydanında gerçekleştirelim istedim. Sadece İstanbul’da bunu yapmıyoruz. İstanbul’da yaptığımız bu mitingle aynı anda 80 vilayette de meydanlarla toplanılacak, oralarda da mega boardlardan bu yayın duyurulacak, tüm Türkiye bunu izleyecek” diyor.
Ve de ekliyor, “Partili, partisiz tüm İstanbullu kardeşlerimiz, Yenikapı’da olacak. Herkes Türk bayrağıyla orada olacak. Orada tek bayrak, tek yürek olarak, el ele ve tek vatan, tek devlet anlayışıyla buluşacağız.”
Geleceğe güveniyoruz
Birlik ve dirlik Türkiye’nin önünü açar. Bizim beklentimiz, önce ülkede can ve mal güvenliğinin ve huzurun sağlanması, sonra da herkesin işine gücüne bakmasıdır.
İşimiz gücümüz üretimi artırmaktır. Üretim artınca insanlar daha kolay iş bulur. İnsanların gelir düzeyi artar. Gelir düzeyinin artması ülke genelinde refahın, satın alma gücünün yükselmesi demektir.
İç talebin büyümesi daha çok yatırıma, daha çok üretime, daha çok istihdama, daha çok gelir yol açar.
Ekonominin çarklarının hızla dönmesi, devletin halka daha iyi hizmet vermesi imkânını yaratır.
Daha çok yol, daha çok köprü, daha çok hastane, okul inşa edilir. Sağlık ve eğitimde hizmet kalitesi yükselir.
Kötü günler geride kaldı
Bu hareketin bastırılmasıyla kötü günler riski ortadan kalktı. Önümüzde normalleşmenin hızlandırılması var.
Bu kalkışmanın sorumlularının ve suçlularının cezalandırılması için gerekenler yapılırken, bu riski atlatmak için sosyal yaşamın ve ekonominin hızla normalleşmesi, yavaşlayan üretimin harekete geçmesi çok önemlidir.
İnsanlarımızın önlerini görerek, geleceğe güvenerek para harcamaya başlamaları, ekonomiye hareket getirecek, uyanan talep, piyasalarda, üretimde hızlı canlanma imkânını verecektir.
İşte bunun için birlik ve dirlik önemli. İşte bunun için Yenikapı’da toplanacak milyonu aşkın insanın birlik ve dirlik gösterisi, halkımıza moral verecek, dostun ve düşmanın, Türk halkının ortak sorunlar, ortak arayışlarda nasıl birleştiğini anlamalarına vesile olacak.
Bu tür birliktelikler tek vatan, tek bayrak, tek devlet gibi değerlerin yeniden hatırlanması bakımından büyük önem taşıyor.