Konvoy Hotel&The Country Club’un sahibesi Dilek Emirsoy İzmir’i binicilikte marka kent yapmayı amaçlıyor
Ülkemizde binicilik sporunun halk tabanında yaygınlaştırılarak tıpkı tarihinde olduğu gibi yeniden üretken bir yapıya kavuşturulması için İzmir’de bir adım atıldı. Dilek ve Muhsin Emirsoy çifti’nin İzmir Seferihisar’da bulunan Konvoy Hotel&The Country Club’ü, İzmir’i “Binicilik sporunda uluslararası bir marka kent” haline getirmek amacıyla kurulmuş.
Bilimsel eğitim
Turgut Köyü’nde 290 dönüm arazi üzerinde kurulan tesiste, biniciliğin bir kitle sporu haline getirilmesi ve profesyonel sporcular yetiştirilmesi amacıyla Konvoy Binicilik Eğitim Merkezi faaliyete geçirilmiş. Dilek Emirsoy, Dr. A. Fuat Ünver başkanlığında eğitim faaliyetlerine başladıklarını ve amaçlarının çağdaş, bilimsel ve ülke ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde doğru, ekonomik ve binicilik sporunun evrensel niteliklerine uygun biçimde yönlendirilmesi olduklarını söylüyor.
Emirsoy çiftinin asıl işleri deniz taşımacılığı. 30 yıllık bir denizcilik geçmişine sahipler. Emirsoy Holding şirketler grubu, yaklaşık 250 kişilik kara ve deniz kadrosu ile sektöre istihdam sağlamakta. Şirketin İzmir’de merkez ofis olmak üzere, İstanbul ve Antalya’da da ofisleri bulunmakta.
Bir sosyal proje olarak işletmeye açılan Konvoy Hotel&The Country Club şehrin kaosundan, yüksek binalardan ve trafikten yorulanlar, sevdikleriyle farklı bir ortamda, kaliteli vakit geçirmek ve atı sevenler için biçilmiş kaftan bir tesis. Özgün mimarisi, geniş arazileri, zeytin ağaçları, zengin mutfağı, özenle düzenlenen odaları ve çevresindeki gezi alternatifleriyle fark yaratan mekan, tatil alışkanlıklarını da değiştiriyor. Tesis Türkiye’nin her yerinden binicilerin atları ile birlikte gelerek tatil yapmasına imkan tanıyor. İnsanlar için beş yıldızlı turistik tesis neyse atlar için de Konvoy Country Club altyapısı öyle.
İngiliz yarış atlarının yetiştirildiği bir hara da tesisin içinde. Amatör biniciler eğitmenler nezaretinde binicilik eğitimi alırken, ulusal ve uluslararası yarışlara da ev sahipliği yapabilecek 90x50 metrelik açık, 50x25 metre ebatlarındaki kapalı manejler mevcut. 12 Club ve 12 Country odası olmak üzere toplam 24 odası bulunan otelde misafirlerin konforu için özenle dekore edilen odalara yarış atçılığı tarihine damgasını vurmuş atların adı verilmiş.
Kızları da binici
Dilek Emirsoy uzun yıllar gemi kaptanlığı yapan ve yarış atları olan eşiyle evlendikten sonra denizcilik ve biniciliğe merak salmış. 25 senelik evli. Binicilik artık onun için yaşam biçimi... Kızları da binici. En büyük hobisi keşfetmek. Bir yerlerde bir şeyler keşfetmek istiyor hep. Sinemayı çok seviyor. Haftanın bir günü mutlaka ailecek film izleniyor. Hele yazlık yerlerdeki açıkhava sinemaları daha da keyifli bu konuda. Aile yaz kış Zeytinalanı’nda yaşıyor. Evde 2 köpek 1 kedi var.
At öyle büyülü birşey ki
- Denizciler daha ziyade yelken eğitimi üzerine projeler gerçekleştirirken siz biniciliği seçmişsiniz...
Biz bu sosyal sorumluluk projesinde seçiciliğimizi binicilik yönünde kullandık. Binicilik halk olarak bizlere biraz uzak aslında biz Türkler sayesinde özellikle Avrupa’da bir temele oturtulmuş. Ama zamanla bunu kaybetmişiz ve bu spor dalı halkın o kadar uzağına düşmüş ki... Oysa at o kadar büyülü birşey ki, bir kere dokununca onu hissetmek anlatılmaz bir duygu.İki canlının beraber spor yapması bu... Ömür boyu yapabileceğimiz bir spor. Sadece spor da değil, streslerimizden de arınıyoruz.
-Pahalı bir spor biliniyor.
Hiç de değil. Kimsesiz çocuklar için yürüttüğümüz bir proje de var. Kaymakamlığımızla birlikte yürütüyoruz. Yazın tatil ya da kamp yapamayacak, ekonomik olanağı olmayan çocuklarla bir eğitim yapacağız. Hiç binicilikten anlamıyorsanız bile gelip müfredatı okuyarak takip edebileceğiniz bir sistem getirdik. Bu sporla ilk tanışma noktaları burası olsun, İzmir çağ atlasın istedik. Aileler de bu sporu öğrensin, bilinçlensin. Ailelerin çocuğunu bu spora neden başlatmaları gerektiğini ve ileride çocuklarının nelerin beklediğini görmesini sağlıyoruz.
-Üniversitelerle de ortak çalışmalar var mı?
Yaşar Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Atlı turizm rehberliği dalı açılacak üniversitede. Turizm bölümünde okutulacak farklı bir eğitim. Bu konuda bir ilk. Biniciliğin üniversitelerimizin çatısı altında hayat bulması, Türk biniciliğinin uluslararası alanda hak ettiği yeri almasını sağlayacaktır.
-Sadece çocuklar ve gençler değil her yaş grubundan insan var burada.
Binicilik öyle bir spor. Yaşa başa bakmaz. İnsanların yapmaya çalıştığımız şeyi anlamaları, maksimum faydalanmaları ve burasının keyfini çıkarmalarından çok mutluyuz tabii ki. Henüz keşfetmeyenlere de çekinmeyip gelmelerini öneriyorum. Siz burada ne yapıyorsunuz, binicilik nedir ne değildir ne kadar zamanda öğrenilir sorsunlar. Merak ettikleri herşeyi önce bir öğrensinler. Bilinçlensinler, arkası gelir. Biz burayı insana, hayvana, doğaya saygı duyarak yaptık. Herkesin bu saygıyı hissedip paylaşmasını istiyorum.
Kimdir?
Dilek Emirsoy 1961 senesinde Ankara’da doğdu. İlkokulu Ankara’da okuduktan sonra ailesi ile İzmir’e yerleşti. Orta ve lise eğitimini İzmir‘de tamamlayan Emirsoy, DEÜ Buca Eğitim Fakültesi İngilizce bölümü mezunu. Üniversite eğitiminden sonra bir süre bankacılık sektöründe çalışan Dilek Emirsoy 1986 senesinde evlendikten sonra eşinin mesleğinden dolayı aktif olarak denizcilik sektöründe yer aldı. Daha sonra eşi ile birlikte başta Konvoy Denizcilik olmak üzere tüm şirketlerini Emirsoy Holding A.Ş çatısı altında topladılar. Sosyal sorumluluk projesi olan Konvoy Hotel&The Country Club tesislerini 2008 senesinde hizmete açarak Türkiye’nin en modern binicilik tesisini İzmir’e kazandıran Dilek Emirsoy, evli ve bir kız çocuğu annesi.