Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan önderliğinde ve 21 odanın 58 medya kuruluşunun da desteğiyle kentin il olması için hayata geçirilen “İl’le de Tarsus” projesinin lansmanı unutulmaz bir etkinlikle gerçekleştirildi.

“İl’le de Tarsus’’ uygulamasının ve web sitesinin tüm detaylarının ünlü oyuncu Meltem Cumbul tarafından anlatıldığı lansmanda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Kentimizi hür irademizle yönetebilmek, kentimizi ‘bağları olan bir yapıdan’’ kurtarabilmek, kendi kararlarını kendi halkıyla verebilen bir kent olabilmek; ticaretiyle, tarımıyla, kültürüyle sanatıyla, eğitimiyle güçlü bir kent olabilmek adına, Tarsus’un il olmasını istiyoruz’’ dedi. Başkan Bozdoğan’ın ev sahipliğinde ve 21 oda 58 medya kuruluşunun desteğiyle gerçekleşen ‘’İl’le Tarsus’’ projesinin lansmanına, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, sanatçılar, oda ve dernek başkanları, basın mensupları, muhtarlar, iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Tarsus il olmak için kenetlendi

Mobil uygulaması tanıtıldı

“İl’le de Tarsus” sloganıyla yola çıkılan tanıtımda şehrin birbirinden kıymetli tarihi eserleri, antik alanları, muhteşem bir görsel sunumla gözler önüne serildi. En ünlü lezzet ustalarını bile şaşırtacak zenginliğe sahip olan Tarsus’un sınırları içerisinde bulunan tarihi alanlar, dillere destan yemekleri, gezilecek yerler ve Tarsus hakkındaki her şeyin erişilebilir olması için hazırlanan ‘İl’le de Tarsus” mobil uygulaması ve web sitesi tanıtıldı. İçerisinde kentin il olması için hazırlanan imza kampanyasının da bulunduğu uygulama ve sitede Tarsuslu vatandaşların il olmak için destek verebileceği iletildi.

7/24 anında yanıt

Tarsus Belediyesi’nin kentin il olması için hayata geçirdiği İl’le de Tarsus proje lansmanı unutulmaz bir dans gösterisiyle başladı. Tarsus’un tanıtım videosunun yer aldığı toplantıda destek veren 21 odanın başkanlarının ve Tarsuslu sanatçıların röportajları yayınlandı. Lansmanda Meltem Cumbul uygulamayla ilgili detaylı bir anlatım yaptı. Tarsus hakkında en ince ayrıntısına kadar tüm bilgilerin yer aldığı uygulama ve web sitesindeki 7/24 canlı destek ise katılımcıların dikkatini çekti. Meltem Cumbul canlı desteğe soru sordu. İl’le de Tarsus uygulamasından yanıt gecikmedi. Uygulama üzerinden canlı desteğe mesaj atan Cumbul, “Bana Tarsus’la ilgili hiç kimsenin bilmeği bir sır verebilir misin?” yazdı. İl’le de Tarsus uygulamasından anında cevap geldi. Gelen cevapta, “Tarsus il oluyor ” ifadeleri yer aldı. Bir soru daha soran Cumbul “Tarsus’tan vazgeçmek mümkün mü?’’ diye sordu. Uygulama ise “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün beş kere ziyaret ettiği bir şehirden vazgeçmek mümkün değildir’’ dedi. Cumbul, anlatımın ardından katılımcılara “App Store” veya “GooglePlay” üzerinden İl’le de Tarsus uygulamasını indirmelerini önerdi.

Haberin Devamı

‘Hepinizin desteğiyle Tarsus il olacak’

Haluk Bozdoğan, “Bugün Tarsus’un il olmasına yönelik başlattığımız ‘’İl’le de Tarsus’’ isimli projenin lansmanında, kararlılığımızı ve birlikteliğimizi pekiştirdiğimiz için hepinize şükranlarımı iletiyorum. ‘’İl’le de Tarsus,’ içinde şehir milliyetçiliği olan, hiçbir il ve lobiye bağlı kalmak istemeden ‘Sadece Tarsus’ diyenlerin içinde bulunduğu büyük bir kampanya. Bu kampanya bugün bu salondan dalga dalga yayılarak, kentimizin hak ettiği tacı alması için durmadan çalışacak, imza kampanyaları başlatacak, diplomasiyi ve bürokrasiyi uyandırarak istediğini elde etmek için var gücüyle çalışacak. Ve eminim ki hepinizin desteğiyle Tarsus il olacak! Hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım’’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Tarsus il olmak için kenetlendi

Onarım timleri işbaşında

Talas Belediyesi, ilçe sınırları içerisindeki basit bakım-onarım ve tadilat işlerini anında yerine getirmek amacıyla ‘Onarım Timleri’ni devreye soktu. Gerek Olay Yeri İnceleme ekiplerinin haftanın iki günü ilçenin cadde ve sokaklarını gezerek tespit ettikleri eksiklikleri gerek vatandaşların iletişim merkezine ulaştırdıkları talepleri anında değerlendirmek ve kısa sürede çözümü kavuşturmak amacıyla dört ayrı ekip halinde Onarım Timleri oluşturuldu. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Belediye başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle beraber dört grup olarak haftanın iki günü Talas’ımızın her yerinde eksiklerimizi ve onarılacak yerleri önceden tespit ediyoruz. Bu tespitten sonra, dört kol halinde çalışan Onarım Timi de hemen olay yerine gidip gerekli onarım çalışmalarını yapıyor” dedi.

Tarsus il olmak için kenetlendi

HAFTANIN TEŞEKKÜRÜ

Başarı bir ekip işidir!

Geçen hafta Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda sekiz saat geçirdim. Bu sekiz saat boyunca havaalanını gözlemlemek için bol bol vaktim oldu. Cuma günü yoğunluğu ve Adana çıkışlı tüm uçakların yüzde yüz dolulukla hareketine rağmen en ufak bir aksaklık yaşanmadı. Böylesi büyük bir operasyonu hatasız yöneten TGS Yer Hizmetleri A.Ş. İstasyon Başmüdürü Mevlüt Sönmezler ve tüm ekibine teşekkür ederim.

Tüm dünyaya barış çağrısı

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve 12 ülkenin katılımıyla altı gündür büyük bir coşkuyla devam eden ‘Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nin finali gerçekleştirildi. 850 sanatçı ve 16 halk oyunları grubunun katıldığı festivalin final gününde, Kartal’dan tüm dünyaya barış çağrısı yapıldı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ülkeler arasında dostluk köprülerinin inşa edilmesi ve barışın korunması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, “Yanı başımızda gerçekleşen savaşlar bize gösteriyor ki kültür sanat ve ülkeler arasındaki paylaşımlar ile barışı kurmak ve korumak gerekiyor” dedi.  Türkiye dâhil 12 farklı ülkenin 16 folklor grubunun ve 850’ye yakın sanatçı bir araya geldi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, Başkan Gökhan Yüksel de sanatçılarla beraber halay çekti.

Tarsus il olmak için kenetlendi

Bu sokakta lambalar gündüz yanıyor!

Bodrum Bitez Mahallesi, 1980 Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımız, “Bu sokakta bulunan lambalar gündüz yanıyor, akşamları kapanıyor. Mahalle sakinleri olarak ilgilileri uyarmamıza rağmen, lambalar gündüz vakti yanmaya devam ediyor. Birimleri arıyoruz ancak dönüş olmadığı gibi yapılmıyor da. Ciddi anlamda israf söz konusu. Keza bu bizim faturalarımıza yansıyacak. Sabah saat 11.35 ancak ışıklar yanıyor ancak akşam akşam 21.35’te karanlıkta ışıklar yanmıyor” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş yetkililerine iletmiş olalım. Bakalım ne yanıt gelecek?

Tarsus il olmak için kenetlendi

Yeni tehlike ön cam filmi!

İstanbul’da yaşamakta olan okurlarımız, “İstanbul’da her 10 arabadan 8’nin ön camında sürücünün görüşünü engelleyen cam filmi var. Araçların sürücülerini bile göremiyorsunuz. Ön camlarına film yaptıran arabalar için yoğun bir şekilde denetim yapılmalı diye düşünüyorum. Şu anda İstanbul’da toplu taşıma arabaları dâhil hemen hemen tüm arabaların ön camlarında içerisi görülmeyecek şekilde filmler var. İçişleri Bakanlığı’nın son dönemde yetkisiz çakar kullanımına yönelik vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine harekete geçip 81 il valiliğine ‘Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçlar’ ilgili yeni bir genelge gönderdi. Bu genelgeden sonra İstanbul’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri çakar kullanan araçları durdurarak sıkı denetimler yaptı. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerine gördüğüm her noktada sordum. Durdurulan tüm araçların izinleri varmış. Denetim değil bu izinleri veren makamların şartlarını sıkılaştırması, halen verilmiş olan çakar izinlerini de tek tek gözden geçirmesi gerekiyor. Aksi halde bir arpa boyu yol gidilmez” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini yetkililere iletmiş olalım.

Tarsus il olmak için kenetlendi

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...