Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu hafta yazıma dikkatimi çeken yürekleri ısıtan bir haberle başlıyorum. Birçok şehirden sokak hayvanlarının öldürüldüğüne dair üzücü haberler aldığımız bugünlerde bir yangına müdahaleye giden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kahraman İtfaiye Eri Seray Başol’un, girdiği bir dairede bulduğu yavru kediyi kurtardıktan sonra kendi solunum cihazını kediye takarak hayatını kurtarmasından bahsedeceğim. Haberi okur okumaz İtfaiye Eri Seray Başol’a ulaştım ve kendisini tebrik ettikten sonra o anki duygularını sordum. 

Haberin Devamı

Olması gereken bu

İtfaiye Eri Seray Başol, duygularını, “Yaşadığım an çok güzel bir andı. O an kediyi aldığımda baygın şekilde yerde yatıyordu. Yavru kediyi aldıktan sonra büyük bir endişeyle dışarı çıktım. Kediye bir şey olacak diye çok korktum. Sonrasında kendi kullandığım temiz hava solunum cihazım aklıma geldi. Hemen kendimden çıkarıp yavru kediye taktığımda yavru kedi hemen olumlu tepki verince ben ve çevredeki herkes çok mutlu olduk. Aslında çekilen o fotoğrafa da bu duygular yansımış. Böyle bir dönemde böyle bir ana şahitlik etmek benim için çok büyük bir gurur kaynağı oldu. Görevimiz can kurtarmak. Bizim için insan veya hayvan ayrımı yok. 7/24 tüm canlılarımız için nöbetteyiz. Her zaman onlar için sahada hazırız” diye dile getirdi. 

Yangından kurtarılan yavru kedinin tedavisinin ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, İtfaiye Eri Seray Başol ve Veteriner Hekim Mehmet Emre Öztürk ile birlikte yavru kediyi sahibi Elif Biroğlu’na ulaştırdı. Yavru kedi Biber’i 1 ay önce sokaktan sahiplendiğini anlatan Elif Biroğlu “Ahmet Başkan’ımıza da çok teşekkür ediyorum ilgilendiği için sokak hayvanlarıyla. Diğer belediyelere ve belediye başkanlarına inşallah örnek olur” dedi. 

Süper meyve aronya Konya’da

Bir başka sevindiren haber de Konya’dan geldi. Biliyorsunuz Konya, Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri. Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük ili olan Konya, geniş tarım arazileri ve elverişli iklimi sayesinde çeşitli tarım ürünlerinin üretiminde öne çıkıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 31 ilçede sürdürdüğü fidan ve fide destekleri kapsamında süper meyve olarak bilinen aronya fidanı verilen çiftçiler hasada başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar 165 dekar alanda 50 bin adet sertifikalı aronya fidanı desteğinde bulunarak süper meyveyi şehrimizle buluşturduk. Bölgemizde toprak ve iklim şartlarına uyum sağlayan, işçiliğinin az, veriminin fazla olmasıyla bilinen aronyanın, alternatif ürünler kapsamında yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam ediyor.”

Haberin Devamı

Olması gereken bu

Öğrencilere atil jesti 

Kocaeli’den de Liselere Giriş ve Yükseköğretim Kurumları sınavlarında başarı gösteren öğrenciler ve ailelerine yönelik güzel bir uygulama haberi aldım. Sık sık bir araya geldiği öğrencilerin istek, öneri ve ihtiyaçlarına çözüm üreten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, gençlerin yaşam koşullarını iyileştiren ve eğitimlerine büyük katkıda bulunan sayısız çalışmaya imza atıyor. Eğitim yatırımları ve faaliyetlerinde ortaya koyduğu belediyecilik anlayışı ile Türkiye’ye örnek olacak projeler üretmeye devam eden Başkan Büyükakın, Kandıra’da bulunan gençlik ve spor kamplarındaki bungalovları, LGS ve YKS’de başarı elde eden öğrenciler ile ailelerine tahsis ederek, onların yorgunluklarını bir tatille atmalarını sağlamayı amaçlıyor.