Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Şişli Belediyesi, Şişli bölgesindeki kadın girişimcilerin “Ticaretin Kadınları” çevrimiçi platformu ile desteklenmesi için iş birliğine imza attı.
Kadın girişimcilerin yeni pazarlara ve bilgiye erişimini, yanı sıra özel sektör ve kamunun satın almalarını kadın girişimcilerden yapmasını desteklemek üzere kurulan “Ticaretin Kadınları” çevrimiçi platformunun güçlendirilmesini hedefleyen iş birliğiyle, kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın alımları için Şişli bölgesindeki kadın girişimcilerin erişilebilir olmasını sağlamak amaçlanıyor. Proje, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve KAGİDER Başkanı Emine Erdem’in ev sahipliğinde 10 Haziran Perşembe günü Şişli Belediyesi’nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna duyuruldu.
KAGİDER ile olan iş birliği töreninde bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Bugün burada çok önemli bir iş birliği protokolünü imzalamak üzere toplandık. Toplumda kadının güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla KAGİDER ile birlikte sahaya iniyoruz. Kadınların güçlenmesi için yaptıkları çalışmalarla tanınan bu saygın isimlerle bugün bir arada olmamız tesadüf değil. Şişli Belediyesi olarak biz de kadının toplumda güçlenmesi için çalışıyoruz” dedi.
Keskin, sözlerine şöyle devam etti:
“Sosyal Mutfağımız, Dikimevimiz, Mahalle Mutfağımız ve yakında hizmet vermeye başlayacak Gıda Bankamızda aralarında göçmenlerin de olduğu 30’un üzerinde kadını istihdam ettik. Bu merkezlerimizde aşçılık, dikim ve dayanıklı gıda alanlarında eğitimler veriyoruz. Eğitimler sonunda sertifikalarını alan kadınlar, donanımlı bir şekilde iş arıyor, çalışma yaşamına daha yetkin katılıyorlar. Bu hizmetlerimizle kadın kooperatiflerini de ayrıca destekliyoruz. Kadınları, sadece ekonomik alanda değil şiddet karşısında da güçlendiriyoruz. Geçen yıl kasım ayında Kadın Danışma Merkezimizi açtık. Kadınlar merkezimizde İstanbul Barosu avukatlarından hukuki destek alıyorlar. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile iş birliği içinde Şişli’de ‘Acil Yardım Hattı’nı da kurduk. Şimdi de imzaladığımız bu protokolle KAGİDER’in geliştirdiği ‘Ticaretin Kadınları’ web portalının güçlenmesi için kararlılıkla çalışmaya başlayacağız.’’
Komşu Kart’a yüzde 50 indirim
“Dünyadaki doğal kaynakların sınırlılığının farkındayız. Sürdürülebilir bir kent politikası oluşturarak, çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için ekolojik mirasımızı korumayı önceliklerimiz arasında görüyoruz. Bunun için çevreci komşu kart hizmetimizi başlattık. Şişli Komşu Kart hizmetiyle yeniden değerlendirme olanağı olan ambalaj atıklarını komşularımızın sokağına giderek topluyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz. Komşularımız evlerinden çıkan ambalaj atıklarını (kâğıt, plastik, cam, metal) evsel atıklarla (yiyecek ve içecek vb.) karıştırmadan ayrı olarak biriktiriyor. Atıklarını geri dönüşüme kazandıran komşularımızın Şişli Komşu Kart’larına, biriktirdikleri atığın türü ve miktarına göre para puan yüklüyoruz. Komşularımız biriktirdikleri para puanlarla VISA kartın geçerli olduğu tüm işletmelerde alışverişini yapabiliyor. Ayrıca Şişli’deki anlaşmalı iş yerlerinin geniş ve sürekli değişen indirimlerinden yararlanabiliyor.
Şişli Komşu Kart sahipleri isterlerse, biriktirdikleri para puanları bir öğrenciye burs olarak verebiliyor. ‘Sağlık Kart’ fonksiyonu kapsamında Şişlililer, kartlarıyla ilçedeki özel hastanelerdeki doktor muayenelerinde, diş hastanesi ve poliklinikleri ile fizik tedavi, güzellik ve estetik merkezlerinde indirimlerden yararlanabiliyor. Son olarak 50 özel sağlık kuruluşuyla ‘Şişli Komşu Kart Özel Hastane İndirim Protokolü’müzü imzaladık. Komşularımız iş birliği yaptığımız bu sağlık kuruluşundan alacakları hizmetlerde yüzde 5 ila 50 oranındaki indirimlerden yararlanabilecekler.”
Yolun altında dere yatakları tehlike saçıyor!
Trabzon’un Hayrat ilçesinde yaşamakta olan okurlarımızdan Hatun Yalçın, “Seçim öncesi yapılan Hayrat Meydanlı Mahallesi (Alona) küme evlerinden Yeni Mahalle ve Hayrat merkeze ulaşımın sağlanması için yapılan bağlantı yolu istenen düzeyde değil. Bilindiği üzere, Karadeniz bölgesi heyelan, sel ve taşkınların yoğun yaşandığı bir bölge. Halkımızın kendi arazilerinden yol yapımı için yer verdiği yolun bu şekilde olması düşündürücü. Sosyal medyadan takip ettiğim sayfalarda yayla yolları çalışmaları gayet titiz ve düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Aynı özveri ve düzen çalışması bizim için yapılan yolda görülmemektedir. Yapılan yolun altından dere yatağı geçmekte olup, yapılan menfezin yeterli olmadığı görülüyor. Sel ve yağmur sularının getirdiği ağaç ve taş kütleleri menfezi tıkıyor. Bu da yapılan menfezin yeterli olmadığını göstermektedir. Bir diğer bölümde ise yoğun yağış alan toprağın yola kayması (heyelan) sonucu, yol sürekli halkımızın kendi çabalarıyla açılmaktadır. Buraya bir istinat duvarı örülürse sorun çözülecektir. Çay zamanı geç alım olduğu için insanlar bu yolda karanlıkta evlerine gitmekte zorlanıyor. Son olarak atılan betonun düzenli bir şekilde olmadığı, engebeli ve bolca çukurun olduğu görülüyor. 15 Ağustos 2020 tarihinde Of ilçemizde yaşanan sel ve heyelan felaketinde bir vatandaşımızı kaybetmiştik. Bu acıların tekrar yaşanmaması için siz devlet yetkililerimizden yardım talep etmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ‘Yol hayattır, yol medeniyettir’. Çözümün bir an önce gerçekleşmesi için yardımınızı istiyoruz’’ dedi. Okurumuzun bu şikâyetini yetkililere duyurmuş olalım.
BELEDİYEDEN YANIT VAR!
‘Sürekli denetimler yapılıyor’
İstanbul’un Ataşehir ilçesinde yaşamakta olan bir okurumuz, Ülker Spor Arena’nın yanındaki boş arazide duran sokak köpeklerinin saldırılarından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 11 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Başıboş köpeklere çözüm istiyoruz” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine açıklama geldi: “Sokakta yaşayan tüm can dostlarımız bizler için oldukça değerli ve kıymetli. İlçemiz genelinde birçok bölgede can dostlarımız için besleme noktaları oluşturuyor ve sürekli olarak besleme çalışmalarını ekiplerimiz ve gönüllü hayvanseverlerle sağlıyoruz. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, kendilerine verilen yetkiler dâhilinde ilçemiz genelinde denetimlerini sürdürüyorlar. Ayrıca, yine 5199 sayılı kanun ve yönetmelik gereği, hasta veya yaralı, küpeli/küpesiz köpekler tedavi amacıyla, kısırlaştırılmamış köpekler ise kısırlaştırılmak üzere belediyemizce alınmaktadır. Can dostlarımızın tedavisi tamamlandıktan sonra alındıkları bölgeye tekrar geri bırakılıyor.” Teşekkürler Ataşehir Belediyesi.
Kaçak ahır kaldırılıyor
Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yaşamakta olan okurlarımız, şehrin göbeğinde, kaçak, atıl durumda olan ahırlarda hayvan kesimi yapıldığını ve kokudan evlerde duramadıklarını ifade etmişti. Biz de gazetemizin 11 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Kayseri’nin göbeğinde kaçak hayvan pazarı” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine belediyeden açıklama geldi: “Ambar Mahallesi’nde bulunan bu ahırlar genellikle Kurban Bayramı’na yakın zamanlarda hayvan satışı amacıyla başka yerdeki ahırlarından getiren hayvanları koymak için kullanılmakta. İhtar sonucunda hayvan kesimi için hazırlanan direkler söktürüldü gübreler temizletildi ve ilan panosu da kaldırtıldı. Bahsi geçen ahıra geçen sene de gelen şikâyet üzerine ihtar verilmiş olup bu sene gelen son şikâyet neticesinde yapılan incelemede şahıs başka bir yerde ahırının olduğu kurban bayramı için müşterilerine göstermek amacıyla hayvanları getirdiğini beyan etsene 7 günlük ihtar verilerek kaldırılması istenmiştir. Her ne kadar mülkiyeti kendisinin de olsa 18 Haziran’a kadar kaldırılmaması durumunda ruhsatsız iş yerinden tespit tutanağı tutulacaktır. Melikgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak çevre temizliği denetimlerimiz sürekli devam etmektedir.’’ Okurlarımızın bu şikâyetinden sonra konuyla ilgili hızlıca denetleme talimatı veren Melikgazi Belediye Başkanı Dr. H. Mustafa Palancıoğlu ve Meclis üyesi Rıfat Açıkgöz’e teşekkür ederiz.
İBB’den yerinde ve hızlı çözümler
İstanbul’un Tuzla ilçesinde yaşamakta olan okurlarımızdan Oktay Oğuz, Tuzla’da sahilde Gidbir Camii yanındaki belediye tuvaletlerinde hafta sonları bayan tuvaletlerinin yetersiz kalmasından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 14 Haziran 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Tuzla’da tuvalet kuyruğu!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine belediyeden açıklama geldi: “Yazınızda bahsi geçen tuvaletin 300 metre yakınına modüler tip tuvalet 6 Mayıs 2021 tarihinde konumlandırılmış olup tuvaletin altyapı çalışmaları devam etmektedir. Yoğun yağış nedeniyle çalışmalara ara verilmiştir. Temmuz ayında hizmete açılacaktır.” İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri şikâyet edilen noktalara hemen çözüm üretip vatandaşın sorununu çözdüğünden dolayı teşekkür ederiz.
SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...
Özay Şendir
Öğretmenlik ve sosyal statü
24 Kasım 2024
Didem Özel Tümer
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan ABD’ye YPG mesajı: Sineye çekmeyeceğiz
24 Kasım 2024
Abbas Güçlü
Öğretmenler neden mutsuz?
24 Kasım 2024
Zeynep Aktaş
Her şey faizlere kilitlendi
24 Kasım 2024
Ali Eyüboğlu
Aşkın Nur Yengi: ‘‘Rekabet derdimiz yoktu’’
24 Kasım 2024