Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştiren Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde üçüncü kez düzenlenen “Beyoğlu Kültür Yolu Festivali” ile ilgili olarak Milliyet’e konuştu.

Beyoğlu kültür yolu festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. Beyoğlu’nun her daim kültür ve sanatın kalbi olduğunu ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, “Festivalimizin üçüncüsü yapılıyor. Bu sene festivalimiz dolu dolu geçiyor. Bir dizi etkinlik ve sahne programlarımız var. Müthiş bir coşku. Bir ve ikincisinde on milyonu aşan vatandaşımız festivale katılmıştı. Bu seneki festivalimiz 1 Ekim’de başladı ve 23 Ekim’e kadar devam edeceği için çok ciddi bir katılım olacağını düşünüyorum. Uluslararası bir festival. Marka bir festival. Şu anda dünyanın en büyük kültür sanat festivallerinden biri diyebilirim. Belki de birincisi.

Haberin Devamı

Beyoğlu kültürü yaşıyor ve yaşatıyor

6 bin sanatçı, 1500 etkinlik

“Atatürk Kültür Merkezi’nden başlayarak yüzlerce tarihi eserin arasından, Galataport’a uzanan bu çizgi yaklaşık dört kilometrelik bir kültür yolu. Bu yolların zaten bir araya gelmesi başlı başına bir mana ifade ediyor. Önümüzdeki yıllarda İzmir’de planlanıyor. Tabii Beyoğlu ilklerin şehri, her şeyin ilki burada. Sinema, tiyatro hepsi burada. Çünkü altı binden fazla sanatçının katıldığı yerli, yabancı, yediden yetmişe herkesin ücretsiz katılabileceği uluslararası bir festival. Yaklaşık yüz nokta Çağdaş Sanatlar, Plastik Sanatlar, Sinema, tiyatro, müzik, açık hava, kapalı alan, sergi. Fotoğraf sergileri, resim sergileri, dijital sanat sergileri olacak. Bu anlamda çok geniş bir yelpaze var.

‘Hayat damarını canlı tutmak gerekiyor’

“Beyoğlu Kültür Festivali’nde coşku var, heyecan var. Şunu net ifade ediyorum ki Beyoğlu kültürü yaşıyor ve yaşatıyor ve bu öncülüğümüz hep devam edecek. Çünkü Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir sözüdür: ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Demek ki bu hayat damarını canlı tutmak gerekiyor. Kültür sanat budur. Kültür diplomasisi bugün dünyayı aslında ayakta tutan önemli faktörlerden biridir. Türkiye’nin de aslında birleştirici unsurudur.

Haberin Devamı

Beyoğlu kültürü yaşıyor ve yaşatıyor

“Örneğin bir sanatçının konseri… Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si, Laz’ı, Roman’ı, Boşnak’ı herkes bu konserlerde buluşuyor. Sanatın, müziğin o birleştirici gücünü orada hissediyorsunuz. Biz de diyoruz ki şimdi bu toprağın çocuklarıyız. İşte bir hain darbe girişimi olduğunda aynı toprağın çocukları bu defa aynı darbeye karşı hemen direnişe geçiyorlar. Kimi sağcı, solcu. Alevi, Sünni buna bakılmadan, hepimiz işte vatan bizim diyoruz. Devlet bizim diyoruz, bayrak bizim diyoruz. İşte bu bayrağımızın altında da gelip bu tür kültür sanat etkinliklerini gerçekleştirmenin hakikaten büyük bir heyecanını biz de yaşıyoruz. Beyoğlu Belediyesi olarak, Beyoğlu Belediye Başkanı olarak böyle bir festivale, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapmak bizi de heyecanlandırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Atatürk Kültür Merkezi’ni yeniden inşa etmesi ortaya koyduğu bir vizyon aslında. AK Parti’nin kültür-sanat vizyonunu göstermesi bakımından da Atatürk Kültür Merkezi’ni ayrı bir yere koyuyoruz. Yani kıymetli buluyoruz. Biz de 1 Ekim’de Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ni dünyanın en büyük kültür merkezlerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nden başlattık. Atatürk Kültür Merkezi, içerisinde sinema, tiyatro, opera, bale, konferans salonları, sergi salonlarıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın kültür sanat anlamında meydan okumasıdır.

Haberin Devamı

‘Türkiye’nin buluşma noktası’

Milyonları bulan ziyaretçisiyle neredeyse her gün birkaç kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapmasıyla Beyoğlu bütün İstanbul’un hatta Türkiye’nin yeni buluşma noktasıdır. Tabii başka yerlerde de olacaktır ama Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ni gezerken aslında tarihi soluyorsunuz çünkü her binanın hikâyesi var. Farklı kültürlere ve farklı medeniyetlere tanıklık eden ve onların izlerini taşıyan binalar, yapılar bunlar. O yapılarda benzer sanat eserlerini bulmak da ayrıca büyük bir zenginlik. Bu anlamda Beyoğlu Kültür Yolu Festivali elbette ki yani dünyanın en büyük festivali olmayı da hak ediyor. Aslında Beyoğlu tarihi dokusu ve kültürel miraslarıyla ülkemizin de vitrini. Beyoğlu tabii dünyanın kolay ulaşabildiği yer. İstanbul’a her gelenin mutlaka vazgeçilmezler arasında” dedi.

Beyoğlu kültürü yaşıyor ve yaşatıyor

Otları temizlemek bu kadar zor mu?

Bahçeşehir’de yaşamakta olan okurlarımız, “Bahçeşehir 1. Kısım’da, Ankakuşu Sokağı üzerindeki kaldırımdan çocuk arabasıyla yürümeniz mümkün değil. Tüm kaldırımı otlar sarmış. Bu bölge Başakşehir’in kalbi. Kaldırımdaki otların bir an önce temizlenmesini istiyoruz” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Başakşehir Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım.

Beyoğlu kültürü yaşıyor ve yaşatıyor

Rafta farklı, kasada farklı fiyat uyguluyorlar!

Diyarbakır’da yaşamakta olan bir okurumuz, “Ben Diyarbakır ilinde ikamet eden bir vatandaşım. Bu gün hafta sonu olduğu için alışverişe çıktık eşimle. Dicle Kent Mahallesi, Selahattin Eyyubi Caddesi üzerinde bulunan, mağaza kodu 341 olan A101 mağazasından temizlik bezleri olan ürünü aldım ancak mağazadan çıktıktan sonra ürünün etiket üzerinde indirim olduğundan kontrol etme gereği duydum ve mağaza kapısında ürünün fişini kontrol ettiğimde raf fiyatı ile fiş fiyatı arasında 15 TL fazla para tahsil ettiklerini tespit ettim ve kasiyere giderek durumu düzeltmesi gerektiğini söyledim. Kasiyer de rafı kontrol edip evet doğru söylüyorsun deyip yetkiliyi çağırdı ve yetkiliye durumu izah ettikten sonra yetkili aynen şöyle dedi: İade al. Bende dedim ki ben fark ettim; sizin hatanız, raf fiyatından vereceksiniz, fark etmeseydim 15 TL fazla alacaktınız dedim. Ama ukalaca bir cevapla karşılaştım. Okurumuzun bu şikâyetini A101 yetkililerine iletmiş olalım.

Beyoğlu kültürü yaşıyor ve yaşatıyor

Mavi ekonomiye dikkat çekiyor

Her yıl ekim ayının üçüncü haftasında başlayan Akdeniz’in en büyük yelken festivali American Hospital The Bodrum Cup için geri sayım başladı. Çağdaş Holding sponsorluğunda, 15-22 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin 34’üncü yıl teması “Maviye Güç Katıyoruz” olarak belirlenirken, etkinlikler kapsamında mavi ekonomiye işaret edilerek sürdürülebilirlik odağında paylaşımlar gerçekleştirilecek. Bu yıl da mücadele dolu yarışlarla geçecek olan festival kapsamında düzenlenecek birçok etkinlik de katılımcıları ve ziyaretçileri bir araya getirecek. The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Maviye Güç Katıyoruz” mottosuyla gerçekleştirilecek olan organizasyon çerçevesinde Akdeniz’in sunduğu değerlere duyduğumuz saygıyı, sürdürülebilirliği ve ülkemize güç verecek olan mavi ekonomiyi ön plana çıkaracağız. Bu yıl da Bodrum’un ve Akdeniz’in tarihiyle tanınacağı özel etkinlikler ve herkesi bir araya getirecek konserler ‘Yılın The Bodrum Cup Zamanı’nda hem katılımcılar hem de ziyaretçilerle buluşacak” dedi.

Beyoğlu kültürü yaşıyor ve yaşatıyor

YANIT VAR

Teşekkürler Altındağ Belediyesi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yaşamakta olan okurlarımızdan Gülşah Avcı, iki yıldır sokaklarının asfaltlanmamasından şikâyetçiydi. Biz de okurumuzun bu şikâyetini gazetemizin 3 Ekim 2022 Pazartesi günkü nüshasında “Asfalt yapılmasını istiyoruz” başlıklı haberimizle duyurmuştuk. Haberimizden sonra belediye ekipleri harekete geçerek sokağı asfaltladı. Şikâyet eden okurumuz Gülşah Avcı, “Milliyet gazetesi her daim bu ülkenin önde gelen gazetesi oldu. İki yıldır asfaltlanamayan yolumuz siz dile getirdikten sonra sabahın erken saatinde asfaltlandı. İyi ki Milliyet okuruyum. Hem size hem de belediyeye teşekkür ederim” dedi. Okurumuzun bu teşekkürünü Altındağ Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım.

Beyoğlu kültürü yaşıyor ve yaşatıyor

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, kurum, kuruluş ve markalarla yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...