Alacaatlı Mahallesi’nde vatandaşları kentin ortasında toprakla buluşturacak 33 dönümlük Kent Tarım Hobi Evi, yapımının tamamlanmasının ardından Çankayalıların hizmetinde olacak.
Çankaya Belediyesi’nin yeni yatırımları arasında yer alan yeni Kent Tarım Hobi Evi, şehir yaşamından sıkılan Çankayalıların ikinci adresi olacak. Alacaatlı’da 33 dönümlük alana kurulacak merkezde vatandaşlar, bahçıvanlık ve tarım ürünü yetiştiriciliği hakkında her alanda eğitim alabilecek.
Yeni tarım-hobi evi geniş arazisindeki bostanı ve pratik yapmaya uygun atölyeleriyle önemli bir eğitim merkezi olacak. Çankayalıların yılın her günü toprakla ilgilenme fırsatı bulacakları tesiste, orman meyveleri bahçesi ve tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirildiği alanlar da yer alacak. Merkezde sebze yetiştirmek için ortamın hazırlanması, sebzelere doğal bakım, dikey bahçe teknikleri, budama, aşılama, domates, biber, salatalık, fasulye, mısır, kabak, kavun, çilek, marul ve tıbbi aromatik bitkilerin nasıl yetiştirileceği gibi konularda atölyeler düzenlenecek.
En büyük Kent Tarım Evi
Kent Tarım ve Hobi Evlerinde Türkiye’ye örnek olan eğitimlerin verildiğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Toprakla uğraşmak isteyen bütün yurttaşlarımızın çok büyük ilgi gösterdiği tarım hobi evlerimizin en büyüğünü Alacaatlı mahallemizde hizmete açacağız. Kentin stresinden uzaklaşmak isteyen yurttaşlarımızın ilgi duyacağı yeni merkezimiz 33 dönümlük geniş bir arazi içinde yer alacak” dedi.
Halkıyla el ele belediyecilik
Çankaya Belediyesi olarak yeni projeleri bir bir hayata geçirdiklerini kaydeden Taşdelen, “Çankaya Evleri nasıl meslek edindirme ve hobi amaçlı kursların merkezi ise şimdi Kent Tarım Hobi Evlerimiz de kendi alanlarında birer merkez olacak ve halkıyla bütünleşik, halkıyla el ele, gönül gönüle olan belediyecilik hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.
SOSYAL MARKETLERE ÖDÜL
İkinci Yüzyıl Derneği tarafından verilen İkinci Yüzyıl Yerel Yönetim Ödülleri bu yıl 4’üncüsü gerçekleşen Edremit Kitap Fuarı kapanışında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ataşehir Belediyesi’nin “Sosyal Market” projesi Yerel Yönetimler Ödülü’ne layık görüldü. Ataşehir Belediyesi, giderek artan işsizlik ve yoksulluğa çare olmak, sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara daha iyi koşullarda hizmet vermek amacıyla 2021 yılı içinde iki sosyal marketi hizmete açtı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Sosyal market projemizin ‘İkinci Yüzyıl Derneği’nin Yerel Yönetimler Ödülü’ne layık görülmesinden dolayı büyük gurur duydum. Ödülün çalışmalarımızda bize güç vereceğine inanıyorum. Ödül komitesine teşekkür ederim” dedi.
Yaralı şahine Büyükşehir şefkati
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi, hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yanı sıra vahşi doğaya da şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü ekipleri Çivril ilçesinde vatandaşlarca yaralı halde bulunan şahini tedavisi yapılmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri tarafından yapılan incelemede şahinin kanadından yaralı olduğu tespit edildi. Yaklaşık bir haftalık tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan yaralı şahin yeniden özgürlüğe kanat çırptı.
BELEDİYE NEDEN GÖZ YUMDU?
Bodrum Mazı köyünde yaşamakta olan okurlarımız belediyeye tepkili. Mazı köyünde yaşayan köylüler, “Yaşadığımız yangın felaketinden sonra çok net göreceğiniz gibi, yasal olmadığı halde dağların eteklerine evler yapılıyor. Bizce burada belediyenin ihmali var. Fotoğrafını yolladığımız bu yapı kaçak yapıldı. Hem de yeni yapıldı. Bu ev bitene kadar belediyeye bağlı zabıta ekipleri yıkıma gelmedi. Yangından sonra köye geldiğinde Başkan kendi de gördü yapıyı” tepkilerini dile getirdiler. Okurlarımızın bu şikâyetinden sonra Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a soruyoruz: Bu ev dağın yamacına yapılırken belediye ekipleri neden müdahale etmedi?
Çanakkale sokakları çöpten geçilmiyor
Çanakkale’nin Demircioğlu Caddesi, Hacıoğlu Sokağındaki çöpler çevre sakinlerini rahatsız ediyor. Bu görüntünün Çanakkale Belediyesi’ne hiç yakışmadığını belirten Okurumuz, “Hacıoğlu Sokak ve birçok sokakta karşılaştığımız bu çöp yığınları belediyeye hiç yakışmıyor. Şikayette bulunduk ama hiçbir çalışma olmadı, bu güzel kente yakışmıyor” dedi. Okurumuzun bu şikayetinden sonra Çanakkale Belediyesi’nin çöp sorununun önlenmesine ilişkin çözümlerini yakından takip edeceğiz.
BAŞKAN TOKAT: YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ta meydana gelen yangın felaketinin yaralarını sarmak için yoğun mesai harcıyor. Muğla Milas’ta 11 gün boyunca ilçenin farklı noktalarında meydana gelen orman yangınları, birçok hasarı ve acıyı geride bıraktı. Toplamda 50 km’lik bir alanı kapsayan yangınlarda yaklaşık 20 bin hektar alan kül oldu, yüzlerce vatandaş yaşadıkları yerlerden tahliye edildi. Yangınların sona ermesiyle birlikte hasar tespit çalışmalarına başlanırken, tespit çalışması tamamlanan bölgelerde yurttaşların yaraları sarılmaya başladı. Marmaris’te Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla Muğla İl Afet Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuyla ilgili olarak konuşan Başkan Tokat, “Bugün Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı başkanlığında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün’ün, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanlarımızın katılımıyla, yaşanan feci yangın felaketleri sonrası il değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik. Alınan kararların bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İnovasyon Günleri başladı
Muratpaşa Belediyesi’nin yenilikçi, özgün ve katma değeri yüksek iş fikirlerini iş dünyasıyla buluşturacağı Muratpaşa İnovasyon Günleri’nde ikinci eğitim dönemi başladı. Kahve atıklarından gübre üretmek isteyen, seyyar satıcıları kent dokusunun parçası haline getirmek için çalışan birçok girişimci ve girişimci adayı 18 oturumda tamamlanacak eğitimlerin ardından sertifikalarını alacak. Yaratıcılık, girişimcilik ve inovasyon kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen Muratpaşa İnovosyon Günlerinde, ikinci eğitim programının tamamlanmasıyla birlikte iş fikri sahiplerine, iş dünyası ile etkileşim, ön kuluçka, kuluçka ve ortak çalışma alanları, mentorluk, danışmanlık gibi destekler verilecek. Bu destekleri alan girişimci adayları eylül ayında Muratpaşa İnovasyon Günleri’nin final programına katılacak. Final programında, yenilikçi ve özgün fikirler iş insanlarıyla buluşacak ve oluşturulacak jüri en iyi iş fikirlerini belirleyecek.
SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!
Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...
Özay Şendir
Öğretmenlik ve sosyal statü
24 Kasım 2024
Didem Özel Tümer
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan ABD’ye YPG mesajı: Sineye çekmeyeceğiz
24 Kasım 2024
Abbas Güçlü
Öğretmenler neden mutsuz?
24 Kasım 2024
Zeynep Aktaş
Her şey faizlere kilitlendi
24 Kasım 2024
Ali Eyüboğlu
Aşkın Nur Yengi: ‘‘Rekabet derdimiz yoktu’’
24 Kasım 2024