Sakatat Kavurması (3 kişilik)
500 gr sakatat karışımının (ciğer, böbrek, yürek), zarlarını çıkarın, kuşbaşı doğrayıp akan suyun altında yıkayın. Suyunun süzülmesi için bir süzgeç ya da peçete üzerine alın. Bir tavada isterseniz hayvanın kendi yağını isterseniz de biraz zeytinyağını ısıtıp sakatatları yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Sakatatlar pembeleşmeye başlayınca bir adet kuru soğan, iki adet yeşilbiber, bir adet kırmızıbiber ve bir büyük domatesi ekleyip 15-20 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp bir sap doğranmış taze soğanı ilave edin. Tuz, karabiber, kimyon, arzuya göre pul biber ile tatlandırıp servis edin.
Kuzu Kavurma (3 kişilik)
Genişçe bir tavada (tercihen sacda) öncelikle hayvanın kendi yağını eritin, isteyenler zeytinyağı ile de yapabilirler. Yağ iyice eriyip kızınca 500 gr dinlendirilmiş kuşbaşı kuzu etini ekleyin. Etin en az bir gün buzdolabında dinlendirilmesi yumuşaklığı için önemli bir nokta. Etinizi önce yüksek ateşte mühürleyin, sonra ateşi kısın ve 25 dakika kavurun. Et suyunu önce salıp sonra da çekecektir, bu noktada küp doğranmış bir adet kuru soğan, bir büyük domates ve iki adet yeşil biberi ekleyin. 10-15 dakika daha soteleyip ocaktan alın. Kekik, kırmızıbiber, pul biber, tuz ve arzuya göre karabiberle lezzetlendirip servis edin.