Yıllar geçti ama onun modası geçmiyor. Yeni açılanları ve vazgeçilmez klasikleriyle Bodrum her damak tadına hitap etmeye devam ediyor
KLASİKLER
İstanbul’dan transfer veya sezonluk mekanların yanında yıllardır Bodrum’da aynı kalitede hizmet veren klasikler ve klasikleşme yolunda ilerleyenler...
Kısmet Lokantası: 99’dan bu yana hizmet veren Kısmet Lokantası’nın sahibi Orhan Dumanlı, sadece en taze malzemelerle Ege yemekleri yapmakla yetinmiyor, yerel lezzetleri korumak için de uğraş veriyor. Ege yemekleri güveçlerde, taş fırında pişiriliyor. Lokum pilavı gibi özel Bodrum yemekleri de çıkıyor. Kalburabastısı nefis.
Orfoz: Çağrı ve Çağlar Bozçağa kardeşler servis ettikleri nefis kabuklular ve deniz mahsullerinin yanında aile mirası işlerine ve tabii ki denize olan tutkularıyla alkışı hak ediyorlar. Deniz ürünlerinin en tazesi o akşam önünüze geliyor. Mavi yengeç, deniz tarağı ve başka yerde pek kolay rastlayamayacağınız kabuklu çeşitliliğiyle ziyafet çekebilirsiniz.
Gümüşlük Mimoza: Gümüşlük’ün popüler olmasının arkasındaki mekan. Sunumlar, müzikler, yemekler ve ambiyans size rüya gibi bir Akdeniz akşamı yaşatıyor. Mutlaka günbatımında gitmek gerek. Burada tabağınıza gelenler, malzemenin özüne duyulan saygıyla şekillendirilmiş doğal lezzetler.
Bağarası: Bahçe içinde, rahat ve lezzetli bir akşam yemeği isteyenler için doğru adres. Evdeki tabak bardakla bahçelerinde açtıkları bu mekanı dokuz yılda büyütmüş İsmail ve Ümmühan Girgin çifti. O gün bulduğu malzemelerle yemekleri hazırlayan Ümmühan hanımın elinin lezzeti ortada. Sakız ağacına dizili ızgaralarda et klasikleri... Fasulye kavurması, ısırganlı ıspanak mücveri, kızarmış mantı ve vişneli bamya nefis.
Komodor: Eşiyle burayı işleten Ahmet Kunduz’un 35 yıllık balıkçı olması elbette ürünlerin kalitesinde ve fiyatlarda fark yaratıyor.
Sait: Palmarina’ya taşınan mekan, mezeleri ve doğru yöntemlerle pişirdiği balıklarıyla tam bir Bodrum klasiği.
La PasIon: Yaz kış açık, Bodrumluların da severek gittiği, keyifli bahçesinde Ege dokunuşlu tapaslar ve yemekler tadabileceğiniz sıcacık bir aile işletmesi.
MODERN DOKUNUŞLAR
Keyifli ortam, iyi ve modern tabaklar deyince akla gelen mekanlar...
Ent: İyi malzeme odaklı, yaratıcı dokunuşlu gerçek bir şef lokantası. Şef Yoldaş Sönmez altı ve 11 tabaklı degüstasyon menüsü servis ediyor. Ayrıca 10 tabaklı vejetaryen bir menü de sunarak Türkiye’de bir ilke imza atmış oluyor.
Galen Türkbükü: Eski Fidel’in yerinde açılan Galen’de Didem Özgen yılların işletme tecrübesini tüm tutkusuyla yansıtıyor. Çıtır bamya, Bodrum zeytinli ve domatesli fener balığı, yaban mersini ve kayısılı fasulye püresiyle sunulan kuzu incik ve tahinli patlıcan tatlısını tavsiye ederim.
Kurochan by IokI: İstanbul’dan transfer mekanın ilk yazı. Mandarin Otel’in içindeki restoran yaratıcı suşilerinin yanında Peru ve Japon harmanı Nikkei mutfağı servis ediyor. Mutfağın başında Perulu şef Holguer Ponenza var.
Zuma: Yenilenen dekorasyonu ve yeni şefiyle bu yıl da popülaritesini koruyacak gibi görünüyor. Şef Emrah Orak iklimi ve damak tadımızı göz önünde bulundurarak tabaklarda farklı tat dengeleri yaratmış. Tuna tataki, dana tartar ve mekanın başyapıtlarından olan hoba yaprağına sarılı morina balığı denenmeli.
Malades: Zeynep ve Süleyman Dinçberk gezip görüp deneyimledikleri şeyleri Ege malzemeleriyle uyguluyorlar. Kendi mürekkebinde pişmiş sübye, karışık deniz mahsullü karamelize soğanlı denizci böreği, Yunan usulü ahtapot özel tatlarından.
Hazine: Cihangir’den transfer mekanın menüsünde kişnişli limonotu sosuyla servis edilen deniz mahsullü enginar salatası, hafif acılı domates soslu spagetti gamberi kalamari, kavrulmuş yumurtalı pirinçle sunulan teriyaki soslu somon ızgara gibi yemekler mevcut.
FOODRuM: Şef Pelin Dumanlı sadece rezervasyonla çalışıyor. Maksimum16 kişilik rezervasyonlarda chef’s table’da taze malzemelerle nefis yemekler hazırlıyor.
Plajda lezzet
Mandarin Oriental içinde açılan The Sands Beach Club’ın mutfağında genç ve yetenekli şef Kaan Karagöz nefis soslu salatalar ve köfteli bao gibi özel lezzetler hazırlıyor. X Beach’te ise Antepli ustanın yaptığı lahmacun ve pideler çok başarılı.