Düşünenlerin Düşüncesi

Düşünenlerin Düşüncesi

dusunce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Mustafa Kemal Ulusu - kulusu@hotmail.com | Değerli okurlarım ne demişler; “Söz uçar yazı kalır” ne kadar doğru. İşte ispatı.

Geçen hafta Roma’dan sonra, Bakü’de de feci mağlubiyetlerle evimize döndük, ki bu bizim makus talihimizdir.

Tarih 19 Haziran 2013’te TFF Genel Kurulu’nda yaptığım konuşmada önerilerimi iletmiştim. Türk futbolunun en üst makamı olan, 300 kişilik TFF genel kurul üyelerine ve takip eden yüze yakın medya mensubuna seslenmiştim. Alkışlarla kürsüden inmiştim ama acıdır ki ertesi gün medyamızda ve TV’lerde pek yer almadığını da üzülerek görmüştüm!

Haberin Devamı

Arkasından 5 yıl önce 24 Haziran 2016’da Fransa’daki Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan dönüşte, uğradığımız hezimetlerden sonra aşağıdaki yazıyı kaleme aldım.

Buyrun beraberce okuyalım ve de hiçbir şeyin, bir milim dahi değişmediğini görerek hep beraber önümüze bakalım, hep baktığımız gibi:

Fransa’dan dönüş

Beşiktaş’ta oynayamayan Sivok, ve Fenerbahçe’de yedek Kadlec, 3 büyüklerle adı hiç geçmeyen Necid ile Kasımpaşa’nın vasat futbolcusu Pavelka bu takımın iyi futbolcularıydı. Özetle iki denk takımdan oyuna iyi konsantre olan, fırsatları iyi değerlendiren taraf galip gelecekti. Nitekim biz değerlendirdik, onları ise direklerimz ve süper kalecimiz Volkan durdurdu.

Çek galibiyetiyle girdiğimiz avantaj kulvarında, bu finallere nasıl başka takımların hatalarıyla girdiysek, yine aynısını bekledik. 

... Bu sefer çekirge sıçrayamadı, kıyak da olmadı dışarıda kaldık.

Dökme suyla değirmen dönmez, değirmenlerde de artık yüksek teknolojiyle un yapılıyor. Futbolda da artık günlük proje ve çalışmaların, ‘vatan, millet ve dualarla’ galibiyetlerin başarıların alınabileceği düşüncesi artık bırakalım. Türk futbolunu baştan aşağı değiştirecek yeni projeleri hayata geçirecek günler geldi ve geçiyor. Bunu yaptık, yaptık, aksi takdirde bizi maalesef hiç sevmeyen Avrupa takımlarının bize kıyak yapması için yine dualar ederiz, ama unutmayın ki sahada güçlü olan ve çalışan kazanır, her konuda olduğu gibi.

Genel kurullarda yıllarca söylediğim ve önerdiğim gibi, federasyon acilen bizim dönemimizde olduğu gibi Araştırma, Planlama, Eğitim ve Denetim’i (APED) kurup, buraya futbol adamlarını ve akademisyenleri toplayarak, Türk futbolunun kalkınma ve reform planlarını yapmalıdır. Aksi takdirde futbol sevdalısı milletimiz üzülmeye devam edecektir. Dost acı söyler, ama doğruyu söyler...

Haberin Devamı

Yaşarsam 5 yıl sonra inşallah bu yazıları tekrar koymam!

Şenol Güneş istifa mı?

Neden etsin ki? Suç kimde acaba bilen var mı?

Değerli hocamız, Sayın Ahmet Akcan’ın futbolumuzun geleceği için söylediği çok güzel bir özlem sözleriyle bitiriyorum.

Güzel oyun- gelişen oyun-  galip gelen oyun.

Portekiz’in diktatörü Salazar ülkesini yıllarca 3F sistemi ile ( Fiesta-Fado-Futbol) idare etmişti.

Gelin biz 3F’yi bırakıp 3G’yi seçelim. Ne dersiniz?

Sağlıklı ve mutlu gün dileklerimle.