Düşünenlerin Düşüncesi

Düşünenlerin Düşüncesi

dusunce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bülent Akarcalı / bulent@bulentakarcali.com  - Sayın ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry L.Flake; bu deyim Türkçemizde “tutarlı ve dürüst olmamak, kendinde olan büyük kusurları görmeyip başkalarının küçük kusurlarını eleştirenler” için kullanılır.

Dünyadan habersizler

1. Kongre üyelerinizden Frank Pallone, Jr ve Yunan asıllı Gus M. Bilirakis’in liderliğinde hazırlanan ve 50’den fazla Kongre üyesinin imza attığı, Savunma Bakanı Lloyd Austin ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a hitaben yazılan mektupta “Türkiye’nin, hava kuvvetlerini modernize etmek için ABD’den Block 70 F-16 uçakları ve mekanik rampaları satın alma yönündeki son teklifini reddetmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz” deniliyor.

Haberin Devamı

Bu adamların dünyadan hiç mi haberleri yok?                                                  

Ukrayna krizi ABD ve NATO’nun en öncelikli gündemini oluştururken, bölgenin ve NATO’nun en kuvvetli üyelerinden birini, Ermeni-Rum ve FETÖ lobisi etkisiyle zayıf tutmaya çalışmak hangi akla sığar?                                                                                                   

Dünya’nın istikrar ve güvenliğini, siz, akılları bu kadar sığ, izan ve idrakten yoksun bu adamlarla mı sağlama iddiasındasınız? ABD Kongresi Vietnam’dan, Irak’tan, Afganistan’dan hiç mi ders almadı? Savaşla yaptırımlarla hangi konuda bir ilerleme sağlayabildiniz?

ABD halkının iradesi yerine rüşvet, bağış, hediye, vs. ile devreye giren bir avuç lobi mi dış politikanızı yönlendiriyor?                                                            Hakkında 18 federal soruşturma açılmış ve Biden’ın Obama döneminde Başkan Yardımcısı olması sayesinde yargılanmaktan kurtulmuş ama Senato’nun  kınamasına maruz kalmış, Atina’dan, Kıbrıs Rum kesiminden aldığı madalyalarla sırıtarak poz verip aklı sıra Türkiye’yi tehdit etmeye yeltenen, FETÖ’den aldığı paraları bir hayır kurumuna bağışlayarak aklanmaya çalışmış, dünyaya nizam vermeye çalışan ABD Senatosunun Dış İlişkiler Başkanı seçilebilen Türk düşmanı Bop Menendez gibi adamlarla mı uğraşmamız gerekiyor?

Ne taahhütleri?

2. Mektupta, “Bu öneriyi onaylamak, hem Türkiye’nin ABD’ye ve NATO’ya taahhütlerini görmezden gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de yurt içinde ve yurt dışında insan hakları ihlallerinde bulunan rejimini ödüllendirecektir” ifadesine yer veriliyor.

Haberin Devamı

Hangi taahhütler sayın Büyükelçi? Biz sizin gibi YPG/PYG terör örgütlerine milyar dolar değerinde silah verip bir de onları mı eğitiyoruz?                                                                                                 

Küba’ya SİHA mı satıyoruz? Yoksa satalım mı?                     

Teksas’ta ABD’den ayrılıp bağımsız bir devlet kurmak isteyenleri destekleyip onlara silah mı gönderdik?

Sizin talan ettiğiniz, “kitle imha silahları var” yalanlarıyla işgal edip bir milyona yakın insanın ölümüne yol açtığınız Irak’ta barınan ve koruduğunuz teröristlere karşı mücadelemiz mi sizi rahatsız ediyor?

Kongre binasına saldırı

Bu adamlar, 6 Ocak 2021 tarihinde ABD Kongresini basan bir avuç insanın yaptığını Başkan Biden “Demokrasinize karşı işlenen en büyük suç” ilan ederken, 15 Temmuz 2016’da TBMM’yi bombalayan  asker-subay-kadın-erkek demeden 251 İnsanımızı katleden 2196’sını yaralayan bir terör örgütünü kendi topraklarınızda beslediğinizi görmeyecek kadar kör, anlayışsız ve duyarsız mı?

Haberin Devamı

3. Mektupta, Türkiye’nin, ABD’den mevcut 40 Block 70 F-16 savaş uçağı ve 80 modernizasyon kiti talebinin, Erdoğan rejiminin Doğu Akdeniz, Ortadoğu, Güney Kafkasya ve Kuzey Afrika’yı istikrarsızlaştırmak için defalarca askeri gücünü kullanmasının ardından geldi” deniliyor!!

-Yarın devam edecek-