Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Genç sanatçıların işlerinin koleksiyonerler tarafından satın alınması önemli.

Sadece koleksiyonerlerin gençlere destek olma isteği nedeniyle değil, sanatçıların gelecek vaat ettiğini göstermesi bakımından da değer taşıyor.

Mamut Art Project ise genç sanatçıların işlerini koleksiyonerlere ulaştırabilmek için iyi bir fırsat.

Genç sanatçılara açık çağrı

“Günümüzde sanatın çoğunluğa ulaşamadan, galeriler ve büyük koleksiyonerler arasında sıkışıp kaldığını, steril galeri alanları dışında görünürlük kazanamayan çok yetenekli sanatçılar olduğunu üzülerek görüyoruz. Yolun başındaki sanatçılar, yeteneklerini tanıtabilecekleri ortamlara zor ulaşıyor. Sanatsever cephesinde ise, sanata sadece çok üst bir tabakanın ulaşabileceği gibi yanlış bir düşünce yaygın. Mamut’u bu anlamdaki bir açığı kapatma umuduyla tasarladık” diye anlatmıştı projenin fikir sahibi Seren Kohen 9 yıl önce ilk başladıklarında.

Haberin Devamı

Mamut Art Project’in 2021 edisyonu için ise başvurular 20 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Bu yılki jüride Can Altay, Necmi Sönmez, Hale Tenger, Melis Terzioğlu, Azra Tüzünoğlu var.

Sergilenecek işler, seramik, heykel, ahşap gibi üç boyutlu çalışmalar, video, animasyon, illüstrasyon, dijital, fotoğraf, kolaj, yerleştirme, sokak sanatı ve resim dahil olmak üzere birçok farklı alanda üretimler arasından seçilecek. 

Alev Ebüzziya - Selamlique iş birliği

 Eserleri kadar kişisel stiline de hayran olduğum bir sanatçı: Alev Ebüzziya Siesbye.

Londra Victoria ve Albert Müzesi’nden New York Cooper Hewitt Smithsonian Tasarım Müzesi’ne dünya çapında birçok müzede eserleri sergileniyor.

Eserlerinin bir bölümü ‘Tekerrür’ başlıklı kişisel sergisiyle geçen yıl 10. yılını kutlayan Arter’de sergilendi.

‘Tekerrür’, sanatçının 2019’da bu sergi için ürettiği yüksek pişirimli seramik çanaklardan oluşuyordu.

Genç sanatçılara açık çağrı

Alev Ebüzziya Siesbye, ‘Tekerrür Üzerine’ başlıklı Zoom üzerinden yayınlanan sergiyle eş zamanlı çevrimiçi yorumlama etkinliğinde Ali Kayaalp ile bir araya gelip 1960’lardan beri süregelen seramik pratiğini de anlatmıştı.

Şimdi ise Alev Ebüzziya Siesbye, Caroline Koç ve Banu Yentür’ün “Türk kahvesinin değerini ve zaten var olan itibarını güçlendirmek ve globalleşmesine katkı sağlamak hedefiyle” kurdukları Selamlique’ın 10. yılına özel tasarımlarıyla gündemde.

Haberin Devamı

Sınırlı sayıda üretilen ‘İkram’  ve  ‘Kısmet’ başlıklı iki ayrı kahve fincanı koleksiyonu da şimdiden çok beğenildi.

Selamlique’ın kurucu ortakları Caroline Koç ve Banu Yentür, “Eserlerini hayranlıkla takip ettiğimiz dünyaca ünlü sanatçı Alev Ebüzziya’nın 10. yılımıza özel tasarladığı fincanlar hem bizim hem de kahve tutkunları için çok kıymetli ve unutulmaz bir anı olacak” diyor.