Ailesinden topladığı 35 bin dolar borçla kuruyor Amazon’u, bir garajda yerde kitapları kutulara koyarak başlıyorlar.
Kazandığı ilk parayla çalışanlara dizlik alıyor, bütün gün yerde çalıştıkları için.
Çalışanlar ise itiraz ediyor, “Masa alsaydın da yerde çalışmak zorunda kalmasaydık” diye.
Şimdi Amazon sayesinde Jeff Bezos’un 80 küsur milyar dolarlık bir serveti var.
Whole Foods organik süpermarket zincirini alarak gıda sektörüne de girdi, Washington Post’u satın alarak medyada da söz sahibi oldu.
Hâlâ ilk göz ağrısı internet üzerinden kitap satışı tabii.
Kendi yayınevi de olmasına rağmen Amazon’un ilk günlerindeki en büyük desteği, 4 çocuğunun annesi, yazar Mac Kenzie Bezos ise yıllarca bağımsız bir yayıneviyle çalıştı.
Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve 25 yıllık eşi Mac Kenzie geçen yıl boşanma kararı aldılar.
Hatta 38 milyar dolarlık (215 milyar TL) boşanmalarını son derece medeni bir açıklamayla duyurdular.
Daha sonra Jeff Bezos, Medium adlı internet platformundan yazılı açıklama yaparak, National Enquirer’ın yayıncısının kendisini tehdit eden e-postalar gönderdiğini duyurdu.
Bezos, kendisiyle eski TV sunucusu kız arkadaşı Lauren Sanchez’in özel yazışma ve fotoğraflarını ele geçiren National Enquirer hakkında, bu bilgilerin nasıl elde edildiğini öğrenebilmek için araştırma başlatmıştı daha önce.
Açıklamasında tehditlerin bu araştırmayı takiben başladığını belirtti.
Bezos’un iddiasına göre National Enquirer’ın yayıncısı Bezos’u söz konusu araştırmayı durdurmadığı takdirde kendisinin ve kız arkadaşının uygunsuz fotoğraflarını yayımlamakla tehdit etti.
Bezos şantaj e-postalarını da yayımladı.
Medium’daki açıklamasında, “AMI’ın bende sebep olacağı kişisel utancı ikinci plana atabilirim, çünkü burada çok daha önemli bir mesele var. Eğer benim pozisyonumda olan biri bu tür bir zorbalığa karşı çıkmayacaksa, başka kaç kişi çıkabilir?” dedi.
Beklentimiz mizah değil, hizmet
Şimdi ise Jeff Bezos’un bizim sularda olduğu haberleri yayılıyor, ‘Flying Fox’ adlı yatıyla.
Flying Fox, Marmaris Selimiye’den sonra Datça açıklarında dolaşıyor.
Peki ama Datça Belediyesi konuya nasıl katılıyor?
Güneş gözlüklü bir gülen surat emojisiyle “Yarın Basın Yazanesi’ne çaya gelmek istedi, bilemiyoruz” diye bir tweet atılıyor Datça Belediyesi’nin resmi Twitter hesabından.
Yatı görüntüleyen gemi gözlemcisi Yörük Işık’ın tweet’i de alıntılınarak.
Her ne kadar Amazon’dan verilen bilgiye göre yatın Jeff Bezos’a ait olmadığı ve karışıklığın Flying Fox isimli yatın İtalyan medyasının Bezos’a ait olduğunu iddia etmesinden dolayı kaynaklandığı açıklansa da belediyenin tweet’ine takılmamak elde değil.
Resmi kurumların, sevimli olduğunu düşünerek sosyal medyada resmi hesaplarından böyle mesajlar yayınlaması kabul edilebilir mi?
Hatırlatmak lazım, belediyelerden beklentimiz hizmet, mizah değil.
Özay Şendir
Bir kapak, iki bakış açısı…
23 Şubat 2025
Abbas Güçlü
Adana, Çukurova Üniversitesi ve gelecek?
23 Şubat 2025
Zeynep Aktaş
Risk iştahı zayıf TL’ye ilgi sürdü
23 Şubat 2025
Ali Eyüboğlu
Türklerle ‘yapay zekâ’ araştırması
23 Şubat 2025
Güldener Sonumut
Trump, Avrupa Güvenlik Konseyi ve Türkiye
23 Şubat 2025